Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Information till dig som kund

Dela

Granngårdens butiker är öppna som vanligt – nu även vår e-handel. 


Granngården har fortfarande delvis störningar i sin operationella verksamhet pga incidenten som drabbade vår IT-leverantör Tietoevry den 20 januari. Vi jobbar så fort vi kan för att lösa detta. Vi tar nu emot kortbetalning och betalning via swish i samtliga butiker.

I nuläget gäller följande:

IT-säkerhet och personuppgifter

Granngården har vidtagit flera omedelbara åtgärder i vår IT-miljö för att begränsa de besvär våra kunder upplevt till följd av det inträffade. Personuppgifter som vi behandlar i form av inloggningsuppgifter, lösenord, samt kort- och bankkontoinformation hanteras inte på Tietoevrys servrar, vilket innebär att dessa uppgifter inte varit utsatta i attacken mot Tietoevry.

Övriga personuppgifter som Granngården hanterar i kundklubben som namn, personnummer, kontaktuppgifter samt köphistorik och intjänad bonus hanteras dock på Tietoevrys servrar. Sedan utpressningsattacken har vi tillsammans med Tietoevry undersökt om personuppgifter från kundklubben kan ha röjts. Just nu finns inga indikationer på att så har skett. Vår bedömning är därför att våra kunder inte behöver vidta några åtgärder med anledning av det inträffade. Skulle vi få ny information som förändrar vår bedömning kommer vi återkomma med uppdaterad information till våra kunder.  

Har du frågor?

Har du frågor gällande dina personuppgifter är du välkommen att kontakta vår kundtjänst, eller mejla dataskydd@granngarden.se. Du kan också läsa mer om hur Granngården hanterar personuppgifter, dataskydd och GDPR här på vår webb på sidan om dataskydd.


SENAST UPPDATERAD

2024-02-16 14:40