Gå till huvudinnehållet

Vattenautomat LaGée Polytherme, 1 boll

Vattenautomat som genom sin isolering håller nere temperaturen på sommarvattnet och tillsammans med djuren isolerar mot kyla under vintertid - utan att el är ansluten. Passar till kreatur och häst. Kapacitet på 34 liter/minut. Mer

Art.nr : 1207598

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Till grundmodellen kan du enkelt komplettera med en mycket praktisk skålinsats som kan användas istället för bollen då du vill att djuren lättare ska komma åt vattnet. Samtidigt släpper den inte ner onödig smuts i automaten - helt enligt LaGées grundtanke om enkla och kompletterbara system. Med insatserna blir automaten även möjlig att använda till getter och får. 

Automaten är isolerade och håller en vattentemperatur mellan 3-5°C beroende på omständigheterna. Minst 20 djur krävs för att Polytherme ska vara frostfri vintertid. Försedd med rostfri flottör med en kapacitet på 32 l/min (vattentryck 3 till max 5 bar) som håller konstant vattennivå. En patenterad öppning gör automaten till en av de enklaste och snabbaste på marknaden att öppna/stänga vid rengöring. Inga verktyg behövs.

Tillverkad av polyetylen, dubbelväggad med fyllning av PU-skum (termostyp). De är designade för att fästas direkt i mark eller golv, men placeras med fördel 20 cm ovanför mark för optimalt bruk. Anslutning: 1/2" invändig underifrån. Försedd med dräneringshål Ø 90 mm.   

Kapacitet: 34 l/min

Storlek (lxbxh): 687x687x510 mm 

I automaterna sitter ett integrerat spolsystem som gör att du med automatens hjälp kan få vatten till rengöring. I botten av automaten sitter dräneringshålet som med sina 90 mm ser till att tömningen av automaten sker snabbt och smidigt.