Gå till huvudinnehållet

Värmepellets Scandbio, 16 kg (butikspris) 6 mm

Värmepellets med en diameter på 6 eller 8 mm, längden får vara max 4 ggr detta mått. Tillverkas av torrt sågspån och har ett högt energivärde.

Egenskaper

Egenskaper för Värmepellets från Scandbio

Scandbio värmepellets är en 100 % förnybar energikälla. Scandbio värmepellets tillverkas av torrt sågspån, från svenska sågverk, som pressats ihop under högt tryck i produktionsprocessen och resulterar i naturlig energi med högt energivärde. Värmepelletsen innehåller inga tillsatta ämnen utan det är träets eget lim, lignin, som gör att det håller ihop.

Scandbio värmepellets har en diameter på 6 och 8 mm och längden får vara max 4 gånger detta mått. Scandbio köper bara råvara från ansvarsfulla leverantörer som säkerställer återväxten och är certifierade för ett hållbart skogsbruk. Bra för miljön. Bra för nuvarande och kommande generationer.

Scandbio värmepellets uppfyller och överträffar SS 187120 Grupp I.

Leverans 

Pallarna levereras med lastbil och lasts av med truck. Märk ut platsen där du vill ha dina pallar placerade. Leverans sker inom 5 vardagar efter beställningsdag under högsäsong (oktober-april) och inom 10 arbetsdagar under lågsäsong (maj-september). För att du ska veta när leveransen kommer att ske skickas ett SMS till din mobil. Under vintertid ansvarar kunden för snöröjning så att storsäckarna kan ställas av på utsatt plats. Läs gärna våra leveransvillkor. 

Förvaring 

Pelletsen levereras på pall med hel plasthuv som kan förvaras utomhus men bör skyddas med en presenning mot yttre påverkan som fåglar, nederbörd, UV- ljus etc. Bruten pall ska alltid förvaras inomhus.

Teknisk data 

Diameter: 6 och 8 mm 

Torrhet: ca. 92 % 

Askhalt: < 0,5 vikts % 

Volymvikt: ca. 650 kg/m³ 

Energiinnehåll: 4,8 kWh/kg 

Förpackning: 52 st säckar på pall 

Vikt, säck: 16 kg 

Vikt, pall: 832 kg

 

 

Scandbio

Scandbio säljer 100% förnybar energi som pellets och träpulver. Deras produkter värmer både privata hushåll, kommunala verksamheter och våra industrier. Att välja bioenergi, en miljövänlig produkt, för uppvärmning gör att du kan sänka dina kostnader och samtidigt göra en insats för miljön.