Förstoring av bild

Tralltvätt BIOkleen

Art nr: 1183786
Biokleen
0 (0)

Det har aldrig varit enklare att rengöra din trätrall! Trämaterial utvändigt utsätts ständigt för svår nedsmutsning och behöver rengöras regelbundet för att bevara ytan. Tralltvätt är första steget i BIOkleens träskyddssystem och produkten rengör effektiv tryckimpregnerat trämaterial som till exempel altangolv och trätrall. 

Märkt med Bra Miljöval!

59 :-
(47,20 exkl. moms)
Jfr pris 59 kr/l
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 2-5 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2020-12-01 15:31

Enkel att använda
Det rekommenderas att använda ett så kallat terrassmunstycke som fördelar trycket över en större yta, för mindre ytor fungerar borste. Lägg på så mycket Tralltvätt att ytan är genomfuktig. Känn med foten efter någon minut om ytan är "tvålig" i så fall kan man påbörja tvättningen. Tvätta inte större yta än de rekommenderade 2-3 m² åt gången, låt medlet verka ca 5-10 min. Åtgång 5-10 m² per liter, finns 1L & 5L förpackningar.

Mer information 
Trämaterial utvändigt utsätts för svår nedsmutsning och behöver rengöras regelbundet (minst en gång per år) för att bevara ytan och genom behandling med lämpligt ytskydd, skydda från nedbrytning och uttorkning. Träolja ger en vattenavvisande yta och förhindrar att smuts mm tränger ner i materialet, men gör dessvärre också att smuts lättare fastnar på ytan och skapar en grogrund för alg- och mögelpåväxt. Det är viktigt att inte använda för starka produkter eftersom man då kan skada materialet bl.a. genom att lösa upp ligninet, bindemedlet mellan cellerna. 

Normalt används högtrycksspruta vid rengöring, det är viktigt att man inte håller sprut-munstycket för nära ytan då man kan skada materialet. Vi rekommenderar att man använder s.k. Terrassmunstycke som fördelar trycket över en större yta. Tvätta inte större yta än de rekommenderade 2-3 m² åt gången och låt medlet verka ca 5-10 min. När man applicerar 

Tralltvätt startas en kemisk reaktion mellan den feta smutsen och Tralltvätt som utvecklar värme, ytan torkar fortare. Lägg på mer Tralltvätt om ytan torkar. Om medlet får ligga på för länge eller i för stor mängd, kan materialet missfärgas (röd/orange) vilket indikerar att pH-värdet varit för högt. Späd i så fall Tralltvätt med lika delar vatten innan du fortsätter. Lägg på så mycket Tralltvätt att ytan är genomfuktig. Känn med foten efter någon minut om ytan är "tvålig" i så fall kan man påbörja tvättningen.

Andra tittade även på
Alg- och Mögeltvätt BIOKleen, 5 l
Alg- och Mögeltvätt BIOKleen, 5 l
349 :-
(279,20 exkl. moms)
Terrassborste med skaft
Terrassborste med skaft
169 :-
(135,20 exkl. moms)
Rapssåpa Ocean, 5 l
Rapssåpa Ocean, 5 l
179 :-
(143,20 exkl. moms)
Algrengöring Tercol Koncentrat, 5 l
Algrengöring Tercol Koncentrat, 5 l
599 :-
(479,20 exkl. moms)
Altantvätt Kärcher T-Racer, 2,5 l
Altantvätt Kärcher T-Racer, 2,5 l
179 :-
(143,20 exkl. moms)
Juversåpa Juvelit, 5 L
Juversåpa Juvelit, 5 L
155 :-
(124 :- exkl. moms)
Andra köpte också
Altantvätt Kärcher T-Racer T5
Altantvätt Kärcher T-Racer T5
899 :-
(719,20 exkl. moms)
Fri frakt till butik på granngården.se
Fri frakt till butik*
Fri retur i butik*
30 dagar öppet köp*

*En del produkter har avvikande regler för frakt/retur/öppet köp. Läs mer i våra köpvillkor.