Gå till huvudinnehållet

Stångsåg

Stångsågen är en oumbärlig verktyg för dig som behöver såga högt upp eller på svårtillgängliga platser.Detta verktyg består av en sågkedja som är fäst på en lång stång och drivs av en bensinmotor eller ett batteri. Stångsågen används ofta vid trädfällning eller beskärning, men kan också användas för att såga av grenar eller plankor. Kallas även för teleskopsåg, stånggrensåg, stamkvistare, kvistsåg eller teleskopgrensåg.

En fördel med stångsågen är att den gör det möjligt att såga på höga höjder utan att behöva klättra upp i träden. Den långa stången gör att du kan nå upp till cirka 5 meter beroende på modell och utformning. Dessutom är stångsågen mycket kraftfull och kan såga igenom stora grenar eller stockar med lätthet.

När du ska köpa en stångsåg är det viktigt att tänka på vilket syfte du har med den. Om du endast behöver såga av mindre grenar eller träbitar kan en mindre och mer lättmanövrerad modell vara tillräckligt. Om du däremot ska använda stångsågen för tunga uppgifter, som trädfällning, bör du välja en modell med tillräckligt stark motor och en längre sågkedja. Kanske även rent av en mer traditionell motorsåg.

På Granngården hittar du ett brett sortiment av stångsågar från välkända varumärken. Besök vår hemsida eller en av våra butiker för att hitta den perfekta stångsågen för dina behov.

Filter
    • Populära
4 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier