Gå till huvudinnehållet

Rökgrill & Rökspån

Att röka mat är både gott, roligt och något man kan göra själv hemma. Röka mat är en mycket gammal matlagningsteknik och har använts i Skandinavien redan under bronsåldern. Anledningen till att röka mat var så vanligt förr i tiden är för att rökt fisk och kött kan, om den är gjord på rätt sätt, klara sig i flera år. Det finns två varianter man kan röka mat på, varmrökning och kallrökning.

Varmrökning är den enklare metoden och om du inte har rökt mat tidigare är det den vanligaste att börja med. Kallrökning har en lägre temperatur och tar flera dagar, men smakupplevelsen är fantastisk!

När du röker mat bildas det en kraftig rökutveckling och rökning av mat är inget som rekommenderas att göra i stadskärnor. Det är också viktigt att välja rätt ved när du ska röka mat, vid kallrökning används ofta en eller lövtröd som al, körsbär eller äpple. Du kan även använda dig utav rökaromer och en av de mest kända rökaromerna är hickory som härstammar från USA där hickoryrökt kött är en delikatess.

Hos oss hittar du en gasoldriven rökgrill från det kända varumärket Landmann som är väldigt enkel att justera värmen på, allt för att du ska få till den perfekta temperaturen och det perfekt rökta köttet. Glöm inte att skydda din rökgrill för att den ska hålla i många år.

Rökning av mat är en av våra äldsta matlagningsmetoder. Det ger oändligt många möjligheter och karaktärsdrag till maten. Här kan du variera både doft, smak och färg. Ge dig ut i trädgården och skapa ditt eget spån med kombinationer från dina egna träd. Våga experimentera, blanda smaksättare och hitta din unika smakupplevelse för rökning.

Filter
    • Populära
1 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier