Gå till huvudinnehållet

Kolgrillar

Förutom smaken på själva maten är tjusningen med kolgrill också allt som händer runt omkring!

Förberedelserna, dofterna och väntan på den perfekta glöden med en god dryck i hand är något många längtar till under vintermånaderna. Att kolgrilla är egentligen ett uråldrigt tillagningssätt och kan göras både direkt och indirekt. Smaksättare som spån eller ris ger karaktär och förhöjer smaken.

Hos oss på Granngården hittar du flera olika modeller av kolgrillar som till exempel klotgrillar, grillvagn och grilltunnor. Beställ din kolgrill enkelt online på granngården.se med hemleverans eller köp i din Granngårdenbutik!

Varför ska du välja en kolgrill?

Den största fördelen med en kolgrill är att kol kan bli hetare än gasolgrillar, vilket är bra då värme är det du behöver för att få till en härligt krispig stekyta på köttet men bibehålla en rosa insida. Även grönsaker, fågel och fisk får en fin stekyta utav kolgrillen. En klotgrill är också överlägsen när det kommer till indirekt grillning, barbeque och “slow cook” och du kan även använda grillen till rökning. För dig som vill ha snabbare uppvärmning och smidigare hantering kan en gasolgrill från Landmann istället vara att föredra.

Tips! Svanenmärkt grillkol från Granngården

Nytt för i år är vår egna Svanenmärkta grillkol som vi är helt ensamma om på marknaden! Svanenmärkt grillkol innebär att kolen lever upp till hårt ställda krav på både råvara och produktion. Genom att välja en Svanen-märkt produkt bidrar du till: mindre klimatpåverkan, färre hälsofarliga ämnen i vardagsprodukter och ett rikare växt- och djurliv.

Klotgrill från Landmann och Napoleon

Klotgrillar en riktig klassiker med många fördelar. Modellen är kanske det vanligaste inslagen av kolgrillar i grannskapet under sommaren. Klotgrillar finns i olika storlekar. En del är större stationära grillar i klotform som står på samma ställe i trädgården eller uteplatsen hela sommaren. Andra är mindre och portabla former av grillar med kol eller briketter som tillbehör. I Granngårdens sortiment finns klotgrillar av hög kvalitet från Landmann och Napoleon.

Bordgrill och picknickgrill

De mindre varianterna av kolgrill eller klotgrill kan enkelt bäras med till picknicken, stranden eller utflykten. Kanske är picknickgrillen lämplig för helgen i sommarstugan? Välj en liten bärbar grill och grilla även när du inte är hemma. En bordsgrill är dessutom vara ett trevlig inslag om ni ska sitta tillsammans och är ett populärt på de flesta sommarmiddagar.

Rökgrilla med kolgrill

Vill du röka det du grillar finns utmärkta kolgrillar i klotform att välja på i vår fina sortiment. Köp en rökgrill som drivs med grillkol och du är utrustad med bra förutsättningar inför grillsäsongen. Lägg till rätt tillbehör till din nya kolgrill för att bli en komplett grillmästare. Nyhet för i år är dessutom Landmann Barbeque Smoker, perfekt för dig som älskar barbeque! Vill du ha tips och råd finns allt du behöver veta om direkt och indirekt grillning och rökgrill i våra stora grillguide!

Köp kolgrillar och klotgrillar online på granngården.se med hemleverans ända in i trädgården, eller köp din grill i någon av våra butiker. Ha en riktigt härlig grillsommar!

2 produkter

Visar sida 1 av 1