Gå till huvudinnehållet

Grilltändare

Du bör tända grillen ungefär en halvtimme innan du börjar grilla.

Använder du dig utav en kolgrill krävs det lite mer av dig som grillmästare men du får den karaktäristiska smaken som en kolgrill ger.

Grillstarter

Om du vill att grillkolen eller briketterna ska få en jämn glöd är det perfekt att använda en grillstarter, dessutom behövs det ingen tändvätska. Häll i kolen eller briketterna i din grillstarter och tänd på med hjälp utav tändull eller dylikt. När kolen eller briketterna är täckta av en gråaktig aska är det perfekt att hälla över det i grillen. På med grillgallret och börja grilla.

Eltändare

Om du har tillgång till el där du planerar att grilla är eltändare det enkla valet när du ska tända din grill. En eltändare är gaffelformad och den stoppar du enkelt in bland briketterna och låter den va kvar i ca 10-15 min beroende på hur mycket briketter du har. Att använda en eltändare är väldigt miljövänligt då ingen tändvätska behövs överhuvudtaget. Tändvätska är naturligtvis inte miljövänligt då det släpper ut väldigt mycket koldioxid och många brännskador sker när man häller tändvätska på glödande kol.

Om du använder dig utav tändvätska var väldigt försiktig och använd dig utav en grillvante och en lång tändare för att undvika brännskador.

Köp din grilltändare i en av våra butiker eller online på granngården.se

Lycka till med att tända grillen och glöm inte att vara försiktig!

4 produkter

Visar sida 1 av 1