Gå till huvudinnehållet

Tillskott Trikem WorkingDog Max MSM+, 450 g

MSM är en viktig del av cellbildningen i hela kroppen och ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Det är även en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Mer

Art.nr : 1243242

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Tillskott WorkingDog Max MSM+, 450 g
WorkingDog är en serie tillskott speciellt utvecklat för aktiva, arbetande hundar inom jakt, bruk, drag och agility med mera. Hårt arbetande hundar är elitidrottare där långsiktig prestation kräver rätt balans av många näringsämnen, vitaminer, mineraler och spårämnen. Uppstår brister hanterar kroppen med lägre aktivitet och längre återhämtning. Tillför man de ämnen som saknas kommer kroppen att kunna prestera mer under en längre tid.

MSM är kroppens svavelkälla som medverkar till cellernas förmåga till utbyte av näringsämnen och slaggprodukter via blodet. Vid MSM-brist försämras utbytet och hunden får lägre mjölksyratröskel med sämre prestationsförmåga. Musklernas återhämtning tar också längre tid.

Organiskt svavel är något som finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en väl fungerande kropp. Max MSM+ är formulerad i välsmakande och nyttig prebiotisk jästkultur som stabiliserar tarmkulturen och förbättrar näringsupptaget.

Max MSM+ innehåller inget socker.

Registrerad hos Jordbruksverket. 

Användning
Svavel ingår i alla cellers uppbyggnad och brister påverkat alla kroppens processer och funktioner. Födan är hundens källa till svavel. Får hunden värmebehandlat fabricerat foder är risken stor för svavelbrist eftersom MSM påverkas redan vid relativt låga temperaturer. Aktiva hundar förbrukar mer av alla näringsämnenoch vid hög fysisk aktivitet utvecklas till exempel musklerna där den ökade cellproduktionen kräver tillgång på extra mycket svavel.

MSM-tillskott rekommenderas för aktiva och arbetande hundars välbefinnande och prestationsförmåga.

Dosering 
2,5 ml/10kg kroppvikt dagligen.