Gå till huvudinnehållet

Stallpellets, 14 kg (Butikspris)

Stallpellets är perfekt att använda som ströbädd för hästar. Dammfritt, lättmockad och en 100% naturlig kutterspån främst från gran.

Egenskaper

Scandbio stallpellets är en 100 % naturlig produkt gjord på svensk kutterspån mestadels från gran. Stallpelletsen innehåller inga tillsatta ämnen utan det är träets eget lim, lignin, som gör att det håller ihop när den pressas under högt tryck i produktionsprocessen.

Scandbio Stallpellets är perfekt att använda som ströbädd för hästar. Pelletsen ska vattnas innan användning. Efter vattningen sväller pelletsen, vilket medför att mängden ökar 3-4 gånger säcken volym. Därefter faller den isär vilket ger en ljus och fräsch spånbädd som dammar minimalt och är lätt att mocka.

Första gången du lägger en spånbädd går det åt cirka 6-8 säckar 14 kg till en box på ca 10 m². Ca 8-10 liter vatten rekommenderas per säck. Den största åtgången i material och tid blir alltså vid iordningställandet av boxen. Därefter fyller du på med pellets efter behov och då väljer du själv om du behöver tillsätta vatten. En säck spånpellets i veckan motsvarar ungefär en spånbal i veckan.

Fördelar med spånpellets är att den är lättmockad, dammfri (efter vattning) och att det är en 100% naturprodukt utan tillsatser.

Scandbio Sverige största pelletsproducent, naturlig energi sedan 1982

Scandbio säljer 100% förnybar energi som pellets och träpulver. Deras produkter värmer både privata hushåll, kommunala verksamheter och våra industrier. Att välja bioenergi, en miljövänlig produkt, för uppvärmning gör att du kan sänka dina kostnader och samtidigt göra en insats för miljön.