Gå till huvudinnehållet

Sötkörsbär 'Stella' E Svagväxande

Sötkörsbär Stella ger riklig skörd i augusti med välsmakande, saftiga mörkröda bär och under maj månad blommar trädet med små rosa blommor.

Egenskaper

Sötkörsbär Stella ger riklig skörd i augusti med välsmakande, saftiga mörkröda bär som passar bra till konservering och under maj månad blommar trädet med små rosa blommor.

Körsbärsträdet är ympad på den svagväxande grundstammen GiSelA. Denna grundstam ger mindre träd som passar sig bra för trädgårdsodling där körsbär ibland inte får plats på grund av sin storlek. Fördelen med GiSelA är även att sorter ympade på denna grundstam ger skörd tidigt i ålder, ofta redan efter 1-2 år.

Sorten Stella är självfertil, bra för pollinering av andra körsbär. Plantera trädet i näringsrik, kalkrik och väldränerad jord gärna i sol-halvskugga och se till så att det inte torkar ut under säsong. Beskär under juli-augusti och gallra då bort inåtväxande, korsande och skadade grenar.

Körsbärsträdet levereras med ett uppbindningskit som innehåller tryckimpregnerad stolpe, gnagskydd mot vilt och sadelgjord att binda upp med.

Latinskt namn: Prunus avium 'Stella' E, Gi-Sel-A

Kategori: Fruktträd

Krukstorlek: 28-35 cm

Stamhöjd: 40-60 cm

Grundstam: Gi-Sel-A

Fruktfärg: Mörkröd

Trivs bäst i: Öppet soligt

Zon: 1-4

Mognadstid: Juli-augusti

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.