Gå till huvudinnehållet

Slicksten Granngården Vilt, 10 kg

Slickstenen Vilt från Granngården är ett natursalt anpassat för den skandinaviska skogens vilda djur. Vilt innehåller extra mycket mineraler och spårämnen för att motverka bristsymptom. Vilt innehåller dessutom tillsatt A- och E-vitamin som bland annat påverkar djurens mörkerseende, tillväxt och immunförsvar. 

Egenskaper

Egenskaper för Slicksten Granngården Vilt
Salt är ett mycket viktigt näringsämne för djur, och är ett av de ämnen som djuren klarar att reglera själva om möjligheten finns. Salt finns i relativt små och varierande mängder i vår natur, en extra tillsats är därför nödvändig. Djuren känner av sitt saltbehov, placera därför stenen på de ställen dit djuren söker sig för föda. Tänk på att stigande sav kan korta ner stenens hållbarhet markant, sött ett plastlock utan kanter. 

Användning
Stenen får användas i livsmedelsproduktion. Råvaran, tillverkningen, spårbarhet och märkning är godkänd enligt Fodersäkerhetskraven för livsmedelsproduktion och certifierad enligt GMP+. Saltstenen får användas för alla djurslag i ekologiskt jordbruk enligt förordning (EG) 834/2007 och (EG) 889/2008 vilket är de villkor Krav sätter på salt som fodermedel. 

Sammansättning
Natriumklorid, kalciumkarbonat och magnesiumklorid. 

Analytiska beståndsdelar
35,8 % natrium, 0,3 % kalcium, 0,1 % magnesium.

  • Naturligt stensalt
  • Till skogens klövdjur
  • Bra för immunförsvar och fruktsamhet