Gå till huvudinnehållet

Slicksten Granngården Får, 10 kg

Slicksten Får från Granngården består av natursalt och är fri från koppar. Den har berikats med viktiga spårämnen som mangan, zink, jod, selen och kobolt, som passar för svenska förhållanden.  
Miljömärke Bower

Egenskaper

Egenskaper för Slicksten Granngården Får 
Slicksten Får är helt fri från koppar då får har en högre känslighet mot koppar än vad andra djur har. För höga doser koppar till får kan leda till förgiftning. 

Salt är ett mycket viktigt näringsämne för djur, och är ett av de ämnen som djuren klarar att reglera själva. Det finns ett varierande behov beroende på djurets utfodring, aktivitet, värme, naturlig grovfodervariation osv. Se därför till att djuren har tillgång till saltsten och vatten varje dag. Salt är viktigt för vätskebalansen, förhindrar uttorkning, stimulerar aptit, prestationsförmåga, produktion och avkastning. 

Användning
Stenen får användas i livsmedelsproduktion. Råvaran, tillverkningen, spårbarhet och märkning är godkänd enligt Fodersäkerhetskraven för livsmedelsproduktion och certifierad enligt GMP+. Saltstenen får användas för alla djurslag i ekologiskt jordbruk enligt förordning (EG) 834/2007 och (EG) 889/2008 vilket är de villkor Krav sätter på salt som fodermedel. 

Sammansättning
Natriumklorid, kalciumkarbonat och magnesiumklorid. 

Analytiska beståndsdelar
35,8 % natrium, 0,2 % kalcium, 0,2 % magnesium.

  • Naturligt stensalt
  • Fri från koppar
  • Viktiga spårämnen