Förstoring av bild

Slåtter och Bete HorseMax Legolas Original Häst, 10 kg

Art nr: 1199740
HorseMax
0 (0)

Horsemax Originals innehåller inte klöver och knappt några gräsarter med högt sockerinnehåll. Blandningen har ett högt fiberinnehåll och lämpar sig för ponnys och hobbyhästar men även utmärkt till digivande ston och växande unghästar.

600 :-
(480 :- exkl. moms)
Jfr pris 60 kr/kg
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
Endast i butik

Lagerstatus

Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2020-09-25 13:17

Vallfoder - hästens naturliga bete
Hästen är ett av våra allra mest älskade djur och det finns idag runt 360 000 hästar i Sverige. Olika hästar har olika behov av näring vilket innebär olika krav på fodret. Med kunskap om vallodlingen går det att styra foderkvaliteten på betes- och slåttervallen. Ungefär hälften av de svenska hästägarna odlar sitt eget vallfoder. För den som väljer att odla själv finns det stora möjligheter att påverka vad hästen sätter i sig och vilken näring fodret har. Vallfodret är hästens naturliga bete och det är därför extra viktigt att hästägare hittar rätt blandning för just sin häst.

Olika foder för olika hästar
Olika hästar behöver olika foder med varierande näringsinnehåll. En tävlingshäst kräver vallfoder med mycket energi, en växande unghäst eller ett digivande sto behöver högre proteinhalt i fodret vilket bland annat kan åstadkommas genom högre koncentration av baljväxter i vallen. Vuxna hästar som inte utför hårt arbete klarar sig däremot bra på foder med lägre energi. Hästar äter med fördel stora mängder vallfoder och mår dessutom bra av att göra det. 

För hästen är det naturligt att under stora delar av dygnet få i sig foder kontinuerligt. Och eftersom hästar har känsliga magoch tarmsystem så är det extra viktigt för deras hälsa att de får grovfoder med god hygien och rätt kvalitet. Hästar trivs i regel bäst med olika typer av gräsblandningar där timotej utgör en stor del och kompletteras med ängsvingel eller rörsvingel. I vissa blandningar finns en liten del baljväxter i form av vitklöver för ökad proteinhalt.

Tips! 

Låt betesvallen etablera sig ordentligt innan du släpper på hästarna, annars är risken stor att vallen trampas sönder. Men låt inte vallen bli förvuxen, då blir den inte tillräckligt tät. Slå av gräset med en betesputs regelbundet för att få en tätare valletablering som dessutom står emot ogräs bättre.

Etablera en vall i hästhagen
Förberedelse: plöj marken för att säkerställa bästa etableringen. Harvning: en till två gånger för att skapa en jämn och lös såbädd. Vältning: för att packa översta jordlagret så att fröerna inte kommer för långt ner. Gödsling: det kan vara bra att grundgödsla med NPK-gödsel i jorden före sådd för att de nya plantorna ska få så bra näring som möjligt. Sådd: i etableringsfasen är plantorna känsliga för uttorkning. Så gärna när jorden är fuktig och uppvärmd (minst 10 grader), direkt efter att jorden behandlats.

HorseMax Loegolas Original passar såväl i södra, mellersta och norra Sverige. 

HorseMax Legolas Original innehåller
Ängsvingel, Laura: 20 % 
Timotej, Dolina: 35 % 
Rörsvingel, Kora: 20 % 
Rödsvingel, Gondolin: 10 % 
Ängsgröe, Balin: 15 %

Rekommenderad utsädesmängd

20-25 kg per ha.

Andra tittade även på
Vallfrö Häst Pegasus 13, 15 kg
Vallfrö Häst Pegasus 13, 15 kg
1150 :-
(920 :- exkl. moms)
Vallfrö Häst Pegasus 11, 15 kg
Vallfrö Häst Pegasus 11, 15 kg
1100 :-
(880 :- exkl. moms)
Vallfrö Häst Slåtter Lynx 11, 15 kg
Vallfrö Häst Slåtter Lynx 11, 15 kg
1100 :-
(880 :- exkl. moms)
Vallfrö Ko & Häst Bete Lupus 11, 15 kg
Vallfrö Ko & Häst Bete Lupus 11, 15 kg
1150 :-
(920 :- exkl. moms)
Timotej Grindstad C, 10 kg*
Timotej Grindstad C, 10 kg*
750 :-
(600 :- exkl. moms)
Andra köpte också
Flugrulle Fly Roll, 10 m
Flugrulle Fly Roll, 10 m
185 :-
(148 :- exkl. moms)
Träskaft
Träskaft
69 :-
(55,20 exkl. moms)
Mineralbalja Granngården Häst, 10 kg
Mineralbalja Granngården Häst, 10 kg
179 :-
(143,20 exkl. moms)
Kattmat Granngården Nöt, 13 kg
Kattmat Granngården Nöt, 13 kg
349 :-
(279,20 exkl. moms)
Fri frakt till butik på granngården.se
Fri frakt till butik*
Fri retur i butik*
30 dagar öppet köp*

*En del produkter har avvikande regler för frakt/retur/öppet köp. Läs mer i våra köpvillkor.