Gå till huvudinnehållet
Använd biocider/växtskyddsmedel på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Släckt teknisk kalk, 20 kg, helpall (20 säckar)

Art.nr:1048406

  • Fynda till bra pris
  • Passa på, snart slut!
  • Sista exen i butik
Släckt teknisk kalk till rökgas- och vattenrening, som desinfektionsämne/medel, i kompost och i latriner samt till kalkfärg vid renovering av kalkfasader.

Produktdetaljer

Nordkalks släckt kalk passar för många användningsområden med den huvudsakliga användningen är neutralisering i kemiska processer och miljövård t ex rökgas- och vattenrening.

Den släckta kalken kan användas som desinfektionsämne/medel och är effektiv genom sin fina struktur. Det kan även användas i kompost och i latriner då med cirka 1-5 dl/kvadratmeter för att förhindra lukt.

Av släckt kalk går det även att göra kalkfärg (släckt kalk + vatten + pigment) som används vid renovering av kalkfasader.

Nordkalk Släckt kalk är starkt basisk (pH cirka 12,5) och kan skada slemhinnor varför lämplig skyddsutrustning ska användas i hanteringen. Använd alltid ögon- och andningsskydd.

Säljs på helpall med 20 säckar per pall.

Nordkalk

Nordkalk producerar och utvecklas naturliga kalkstensbaserade produkter för produktion inom lantbruk och för att rena luft och vatten. Foderkalk och brunnskalk är deras största produkter.