Gå till huvudinnehållet
Tänk på att potatisar inte mår bra av att frysa eller bli alldeles för varma, hämta gärna ditt paket på utlämningsstället eller i butiken så fort som möjligt.

Sättpotatis LPM Rudolph Höst, 3 kg

Fastkokande matpotatis med fint rött skal och vitt kött. Sorten ger en skörd men jämnstora och stora potatisar som kan lagras!

Egenskaper

Skalfärg: Röd

Köttfärg: Vit

Knölform: Rundoval

Kokegenskap: Fastkokande

Växtnäring: Använd näringsberikad jord som blomjord eller odlingsjord eller göd jorden med exempelvis lite växtnäring inför sättning.

Bevattning: Första bevattningen ska vara genomförd före knölsättningen. Det är viktigt att vidhålla en jämn fuktighet.

Sättning: Förgro för bästa resultat. Rudolph ska sättas i varm jord som håller minst 10°C. Då tillvaratas sortens förmåga att producera jämnstora och välformade knölar.

Radavstånd: 75-85 cm

Sättavstånd: 21-23 cm

Sjukdomar och lagring: Rudolph är något mottaglig för bladmögel men motståndskraftig mot brunröta och potatiskräfta och pulverskorv. Något mottaglig för virus, nematoder och vanlig skorv. Sorten har goda lagringsegenskaper och lämpar sig för långtidslagring. Potatisen ska lagras vid en stabil temperatur, 4-5°C, med god ventilation. Tänk på att hantera potatisen varsamt när den är kall för att undvika mekskador.

LPM

LPM är Sveriges största aktör inom sättpotatis. Svensk sättpotatis av högsta kvalitet. De har ett brett utbud med allt från riktigt tidiga sorter till de du kan skörda långt in på hösten.