Gå till huvudinnehållet

Planteringsjord Hasselfors Reko-jord KRAV, 1950 l (Hemleverans, Helpall 39 säckar)

KRAV-märkt torvbaserad jord för ekologisk plantodling av grönsaker och prydnadsväxter både inne och ute. Jorden kan även användas som jordförbättring.

Egenskaper

Reko-jord från Hasselfors är en riktigt bra planteringsjord för dig som vill odla ekologiskt. Jorden passar bra till plantuppdragning, odling av grönsaker, blommor och andra trädgårdsväxter och kan användas för odling i krukor och odlingsbäddar. Reko-jorden används av ekologiska yrkesodlare, särskilt för kryddodling. Jorden fungerar även bra som jordförbättring. 

Den KRAV-märkta jordblandningen är baserad på utvald ljus och mörk torv, sand och lera och är kraftigt gödslad med komposterad hönsgödsel. Tångmjöl är tillsatt för extra mikronäring och stimulans av rötter och tillväxt. Reko-jord innehåller även ingrediensen Rotkraft som består av koncentrerade naturliga humussyror. Det är en grupp organiska ämnen som tillförts mer av för att främja friska, livskraftiga rötter. Rotbildningen stimuleras och växtnäringen tas upp och utnyttjas optimalt. Till nytta både för växten, miljön och dig.

Reko-jord ska alltid luckras igenom minst några timmar innan användning så att ny luft kommer in i jorden. Vid sådd av känsliga växter bör Reko-jorden spädas ut med minst en tredjedel kalkad torv eller sand för att inte näringsnivån ska bli allt för hög.

Sammansättning

Ljus torv, mörk torv, kompostpremix, lera, sand, kalk, rotkraft

pH-värde: 5,5-6,5

Konduktivitet: 40 mS/m

Tillsatt näring per m3 

Hönsgödsel 15 kg Ekogödsel 2 kg Kalimagnesia 1 kg Tångmjöl 0,5 kg

Tillsatt mängd i mg/l 

Kväve (N): 160 

Fosfor (P): 60 

Kalium (K): 410 

Magnesium (Mg): 220 

Kalcium (Ca): 250 

Svavel (S): 140 

Bor (B): 0,3 

Koppar (Cu): 0,4 

Järn (Fe): 100 

Mangan (Mn): 25 

Molybden (Mo): 0,1 

Zink (Zn): 5,0

Volym: 1950 liter (50 liter per säck)

Antal säckar: 39 stycken

Vid köp av 2 eller fler pallar krävs lossningshjälp Vid leverans av 2 eller fler pallar av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.