Gå till huvudinnehållet

Planteringsjord Hasselfors Reko-jord KRAV, 1950 l (Hemleverans, Helpall 39 säckar)

KRAV-märkt torvbaserad jord för ekologisk plantodling av grönsaker och prydnadsväxter både inne och ute. Jorden kan även användas som jordförbättring.Lossningshjälp med truck eller lastmaskin krävs. Priset gäller vid köp i e-handeln. Mer

Art.nr : 1261781

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Planteringsjord Hasselfors Reko-jord
Reko-jord från Hasselfors är en riktigt bra planteringsjord för dig som vill odla ekologiskt. Jorden passar bra till plantuppdragning, odling av grönsaker, blommor och andra trädgårdsväxter och kan användas för odling i krukor och odlingsbäddar. Reko-jorden används av ekologiska yrkesodlare, särskilt för kryddodling. Jorden fungerar även bra som jordförbättring. 

Den KRAV-märkta jordblandningen är baserad på utvald ljus och mörk torv, sand och lera och är kraftigt gödslad med komposterad hönsgödsel. Tångmjöl är tillsatt för extra mikronäring och stimulans av rötter och tillväxt. Reko-jord innehåller även ingrediensen Rotkraft som består av koncentrerade naturliga humussyror. Det är en grupp organiska ämnen som tillförts mer av för att främja friska, livskraftiga rötter. Rotbildningen stimuleras och växtnäringen tas upp och utnyttjas optimalt. Till nytta både för växten, miljön och dig.

Reko-jord ska alltid luckras igenom minst några timmar innan användning så att ny luft kommer in i jorden. Vid sådd av känsliga växter bör Reko-jorden spädas ut med minst en tredjedel kalkad torv eller sand för att inte näringsnivån ska bli allt för hög.

Ljus torv, mörk torv, kompostpremix, lera, sand, kalk, rotkraft

pH-värde: 5,5-6,5
Konduktivitet: 40 mS/m

Tillsatt näring per m3 
Hönsgödsel 15 kg Ekogödsel 2 kg Kalimagnesia 1 kg Tångmjöl 0,5 kg

Tillsatt mängd i mg/l 
Kväve (N): 160 
Fosfor (P): 60 
Kalium (K): 410 
Magnesium (Mg): 220 
Kalcium (Ca): 250 
Svavel (S): 140 
Bor (B): 0,3 
Koppar (Cu): 0,4 
Järn (Fe): 100 
Mangan (Mn): 25 
Molybden (Mo): 0,1 
Zink (Zn): 5,0

Volym: 1950 liter (50 liter per säck)
Antal säckar: 39 stycken

Lossningshjälp krävs
Vid leverans av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.