Förstoring av bild

Motorsåg Stihl MS 362 C-M VW, 37 cm

Art nr: 1260449
Stihl
0 (0)

Toppmodern och vinterutrustad kraftfull 3,5 kW motorsåg från Stihl med 2-MIX motor, handtags- och förgasarvärme, M-Tronic och idealisk systemvikt. MS 362 C-M VW passar perfekt för alla slags arbeten i medelgrova bestånd.

För avhämtning i butik

8990 :-
(7192 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
Delbetala från 803 :- kr/mån
ST

Lagerstatus

Webblager
Fåtal i lager. Förväntad leveranstid 2-5 arbetsdagar.
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2019-05-28 07:06

Egenskaper för Motorsåg Stihl MS 362 C-M VW

  • Toppmodern och vinterutrustad kraftfull 3,5 kW motorsåg med handtags- och förgasarvärme för alla slags arbeten i medelgrova bestånd
  • Mycket lätt motorenhet med en unik cylinderkonstruktion, smalare kopplingskåpa som släpper ut spån optimalt och smarta materialval
  • Utrustad med långtidsluftfiltersystem med HD2-filter som ger mycket god filtereffekt och M-Tronic som alltid ger optimal motorprestanda
  • Enkel start med endast en startposition och stoppknappsfunktion, en ekonomisk 2-MIX motor och integrerade muttrar i kopplingskåpan som förenklar vid kedjebyte

Dekompressionsventil 
Dekompressionsventilen släpper ut en del av den komprimerade luften i förbränningskammaren, vilket innebär att det krävs betydligt mindre kraft för att starta motorn. Detta gör att belastningen på dig som användare är mycket lägre och det skonar även hela startsystemet.

Förgasarvärme (V) 
MS 362 C-M VW är utrustad med elektrisk förgasarvärme (V) med temperaturstyrd på- och avstängning vilket förhindrar nedisning av förgasaren och höjer driftssäkerheten vid arbete i snö och kyla.

Handtagsvärme (W) 
Handtagsvärmaren (W) slås av och på manuellt helt efter eget behov och ger hög komfort och säkerhet vid låga temperaturer. 

HD2-Filter 
Motorsågens HD2-filter i polyethylen har ända upp till 70 % mindre porer än flis- och polyamidfilter och tar bort de finaste dammpartiklar. Filtret är både vatten- och oljeavvisande och väldigt lätt att rengöra. Du monterar och demonterar snabbt och enkelt det runda PET- filtret med snabbkoppling helt utan verktyg.

Integrerade låsmuttrar 
När du byter skärutustning sitter låsmuttrarna alltid kvar. Detta gör att det inte finns någon risk att du tappar bort dem och underlättar för dig som användare.

Justerbar oljepump 
Motorsågens justerbara oljepump gör det möjligt att finjustera oljetillförseln helt efter ditt eget behov. På E-markeringen står motorsågen i ekonomiläge och oljeförbrukningen kan då reduceras med upp till hela 50%. För mycket torrt virke eller mycket långa svärd kan oljemängden justeras upp manuellt.

Kedjespänning från sidan 
På nästan alla motorsågar från Stihl (undantag MS 170) spänns kedjan på sidan av sågen på ett säkert avstånd från de vassa skärtänderna. Stäng av motorsågen och lossa på skruvarna på kedjedrevskåpan och spänn sedan kedjan med hjälp av en skruvmejsel på kedjesträckaren. Dra samtidigt försiktigt i kedjan med den andra handen. Både enkelt och säkert!

Kombireglage 
Eftersom M-Tronic systemet själv känner av om maskinen kall- eller varmstartas behövs bara ett startläge på kombireglaget. Exakt rätt bränslemängd pumpas automatiskt fram. Du behöver med andra ord inte tänka på någonting vid start utan systemet sköter allt och det är bara att starta, ge fullgas och köra. Otroligt enkelt, bekvämt och säkert!

Kompensator 
Stihl kompensator, ett reglersystem i förgasaren, ser till att bränsle-/luftblandningen alltid är optimal i förhållande till hur nedsmutsat filtret är. Kompensatorn ger optimal effekt med låga utsläpp och först när du får ett tydligt effektfall är det dags att rengöra filtret. Filterrengöringsintervallerna förlängs betydligt.

Långtids luftfiltersystem med förfiltrering 
Luften sugs in i ett svänghjul och sätts i rotation. Centrifugalkraften slungar med hjälp av en ramp ut de större och tyngre smutspartiklarna. Luften som når luftfiltret har alltså redan gått igenom en reningsprocess och filterrengöringsintervallerna blir på så sätt mycket långa.

Stihl 2-MIX motor
Stihls bränslesnåla 2-MIX motor med 1-i-4-kanalsteknologi är mycket effektstark och har en enorm dragkraft samtidigt som bränsleförbrukningen är upp till 20% lägre jämfört med likvärdiga Stihl 2-takts motorer utan 2-MIX teknologi. Utsläppen minskas dessutom med ända upp till 50%. Motorn uppfyller det europeiska avgasdirektivet EU II.

Stihl 4-kanals teknik 
Bränsle-/luftblandningen förs via 4 separata spolkanaler in i förbräningskammaren. Förbränningen optimeras och motorns verkningsgrad höjs avsevärt. Detta ger lägre bränsleförbrukning, lägre spolförsluster, ökad effekt och lägre utstäpp av skadliga ämnen.

Stihl Antivibrationssystem 
En människa som utsätts för vibrationer under en längre tid, från till exempel ett motorredskap, kan få störningar i blodcirkulationen i händer och armar. Stihls högeffektiva antivibrationssystem tar upp de farliga vibrationerna från både motor och skärutrustning i exakt beräknade buffertzoner vilket gör att motorsågen blir bekväm och ergonomisk för dig att arbeta med.

Stihl ElastoStart 
På grund av kompressionstrycket bildas krafttoppar vid startögonblicket av en förbränningsmotor. Detta belastar muskler och leder. Specialhandtaget Stihl ElastoStart tar med hjälp av ett fjädersystem upp och dämpar krafttopparna vilket resulterar i att du får en jämn och bekväm start av maskinen.

Stihl Ematic kedjesmörjning
Ematic-Systemet består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst. Oljeförbrukningen kan därmed sänkas med ända upp till 50%.

Stihl M-Tronic (M) 
Helelektronisk tändpunktsreglering och bränsledosering. Stihls motorstyrningssystem M-Tronic (M) ger i alla lägen optimal motoreffekt, konstant högstavarvtal och mycket bra acceleration. Köregenskaperna förbättras dessutom ytterligare av systemets minnesfunktion. Den manuella förgasarjusteringen är ett minne blott.

Tanklock med bajonettfattning 
Stihl har en patenterad specialförslutning av bensin- och oljetanken. Lockets bajonettfattning gör det väldigt enkelt och bekvämt att helt utan verktyg både öppna och stänga.

Vinter-/sommardrift 
Du kan lita på Stihls motorsågar med förgasarvärme även under den kalla årstiden! Är maskinen inställd på vinterdrift omges förgasaren av förvärmd luft vilket gör att isbildning i förgasaren förhindras. Ett enkelt handgrepp räcker för att ställa om mellan sommar- eller vinterdrift.

Teknisk data
Cylindervolym: 59 cm³ 
Delning sågkedjor: 3/8 " 
Effekt: 3,5/4,8 kW/hk
Skärlängd: 37 cm
Ljudeffektnivå: 117 dB(A)
Ljudtrycksnivå: 106 dB(A)
Stihl Oilomatic sågkedjor: RS 
Tankvolym: 0,60 l 
Vibrationer vänster/höger: 3,5/3,5 m/s²
Vikt (tom tank, utan svärd och kedja): 5,8 kg
Vikt/effektförhållande: 1,7 kg/kW 

Andra tittade även på
Motorsåg Stihl MS 261 C-M VW, 37 cm
Motorsåg Stihl MS 261 C-M VW, 37 cm
8290 :-
(6632 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 261 C-M
Motorsåg Stihl MS 261 C-M
7290 :-
(5832 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 362 C-M, 37 cm
Motorsåg Stihl MS 362 C-M, 37 cm
7990 :-
(6392 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 251 C-BEQ
Nyhet
Motorsåg Stihl MS 251 C-BEQ
6590 :-
(5272 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 251
Nyhet
Motorsåg Stihl MS 251
4590 :- 5790 :-
(3672 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 261 C-MQ, 37 cm
Motorsåg Stihl MS 261 C-MQ, 37 cm
8890 :-
(7112 :- exkl. moms)
Populärt i Stihl
Gräs- och häcktrimmer Stihl HSA 25, 10,8 V
Gräs- och häcktrimmer Stihl HSA 25, 10,8 V
1190 :- 1590 :-
(952 :- exkl. moms)
Grästrimmer Stihl FS 50
Spara 600:-
Grästrimmer Stihl FS 50
1990 :- 2590 :-
(1592 :- exkl. moms)
Grästrimmer Stihl FS 131
Spara 1200:-
Grästrimmer Stihl FS 131
4990 :- 6190 :-
(3992 :- exkl. moms)
Grästrimmer Stihl FS 55
Grästrimmer Stihl FS 55
2990 :-
(2392 :- exkl. moms)
Gräsklippare Stihl RM 2 RT
Gräsklippare Stihl RM 2 RT
3990 :- 5990 :-
(3192 :- exkl. moms)
Fri frakt till butik på granngården.se
Fri frakt till butik
Fri retur i butik
30 dagar öppet köp