Förstoring av bild

Motorsåg Stihl MS 362 C-M, 37 cm

Art nr: 1260448
Stihl
0 (0)

Stihl MS 362 C-M är en topputrustad och kraftfull 3,5 kW motorsåg med 2-MIX motor, idealisk systemvikt och M-Tronic som ger optimal motorprestanda. Denna proffssåg är perfekt för alla slags arbeten i medelgrova bestånd.

För avhämtning i butik

7990 :-
(6392 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
Delbetala från 719 :- kr/mån
ST

Lagerstatus

Webblager
Fåtal i lager. Förväntad leveranstid 2-5 arbetsdagar.
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2020-03-30 17:17

Egenskaper för Motorsåg Stihl MS 362 C-M

• Topputrustad och kraftfull 3,5 kW motorsåg med ekonomisk 2-MIX motor, M-Tronic och idealisk systemvikt
• Mycket lätt motorenhet med en unik cylinderkonstruktion, smalare kopplingskåpa som släpper ut spån optimalt och smarta materialval
• Utrustad med långtidsluftfiltersystem med HD2-filter som ger mycket god filtereffekt
• Enkel start med endast en startposition och stoppknappsfunktion
• Integrerade muttrar i kopplingskåpan som förenklar kedjebytet
• Perfekt för alla slags arbeten i medelgrova bestånd.

Dekompressionsventil
Motorsågens dekompressionsventil släpper ut en del av den komprimerade luften i förbränningskammaren. Detta gör att det krävs betydligt mindre kraft för att starta motorn och belastningen på dig som användare är mycket lägre samtidigt som det skonar hela maskinens startsystem.

HD2-Filter
HD2-filtret i polyethylen har upp till 70 % mindre porer än flis- och polyamidfilter och tar bort de finaste dammpartiklar. Filtret är både vatten- och oljeavvisande och mycket enkelt att rengöra. Det runda PET- filtret med snabbkoppling monteras och demonteras snabbt och enkelt helt utan verktyg.

Integrerade låsmuttrar
När du byter skärutustning sitter låsmuttrarna alltid kvar och det är ingen risk att du tappar bort dem. 

Justerbar oljepump
Tack vare den justerbara oljepumpen är det möjligt att finjustera oljetillförseln helt efter din egna behov. På E-markeringen står motorsågen i ekonomiläge och oljeförbrukningen kan då misnkas upp till 50%. För mycket långa svärd eller mycket torrt virke kan oljemängden justeras upp manuellt.

Kedjespänning från sidan
På nästan alla Stihls motorsågar spänns kedjan på sidan av sågen på säkert avstånd från de vassa skärtänderna. Stäng av motorsågen och lossa på skruvarna på kedjedrevskåpan. Spänn sedan kedjan med hjälp av en skruvmejsel på kedjesträckaren samtidigt som du drar försiktigt i kedjan med den andra handen. Både enkelt och säkert!

Kombireglage
Motorstyrningssystemet M-Tronic känner själv av om maskinen kall- eller varmstartas vilket gör att det bara behövs ett startläge på kombireglaget. Exakt rätt bränslemängd pumpas automatiskt fram och du behöver inte tänka på någonting vid start eftersom systemet sköter allt. Det är bara att starta, ge fullgas och köra - mycket enkelt, bekvämt och säkert!

Kompensator
Stihl-kompensatorn ser till att bränsle-/luftblandningen alltid är optimal i förhållande till hur nedsmutsat filtret är. Kompensatorn ger optimal effekt med låga utsläpp. Först när du får ett tydligt effektfall är det dags att rengöra filtret. Filterrengöringsintervallerna förlängs betydligt.

Långtids luftfiltersystem med förfiltrering
Luften sugs in i ett svänghjul och sätts i rotation. Centrifugalkraften slungar med hjälp av en ramp ut de större och tyngre smutspartiklarna. Detta innebär att luften som når luftfiltret redan har gått igenom en reningsprocess och filterrengöringsintervallerna blir därför mycket långa.

Stihl 2-MIX motor
Stihls bränslesnåla 2-MIX motor med 1-i-4-kanalsteknologi är mycket effektstark och har en enorm dragkraft samtidigt som bränsleförbrukningen är upp till 20% lägre jämfört med likvärdiga Stihl 2-takts motorer utan 2-MIX teknologi. Dessutom minskas utsläppen med ända upp till 50% och motorn uppfyller det europeiska avgasdirektivet EU II.

Stihl 4-kanals teknik
Bränsle-/luftblandningen förs via 4 separata spolkanaler in i förbränningskammaren vilket gör att förbränningen optimeras och motorns verkningsgrad höjs betydligt. Detta resulterar i lägre bränsleförbrukning, ökad effekt, lägre spolförsluster och lägre utstäpp av skadliga ämnen.

Stihl Antivibrationssystem
Om du utsätts för vibrationer under en längre tid, från till exempel motorredskap, kan du få störningar i blodcirkulationen i händer och armar. Stihls högeffektivt antivibrationssystem tar upp de farliga vibrationerna från motor och skärutrustning i exakt beräknade buffertzoner och motorsågen blir därmed bekväm och ergonomisk att arbeta med.

Stihl ElastoStart
På grund av kompressionstrycket bildas krafttoppar vid startögonblicket av en förbränningsmotor som belastar både muskler och leder. Stihls specialhandtag ElastoStart tar med hjälp av ett fjädersystem upp och dämpar krafttopparna vilket gör att du får en jämn och bekväm start av motorsågen.

Stihl Ematic kedjesmörjning
Stihls Ematic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäs och oljeförbrukningen kan sänkas med upp till 50%.

Stihl M-Tronic (M)
Helelektronisk tändpunktsreglering och bränsledosering. Motorstyrningssystemet Stihl M-Tronic (M) ger i alla lägen optimal motoreffekt, konstant högstavarvtal och mycket bra acceleration. Systemet har även en minnesfunktion vilket förbättrar köregenskaperna ytterligare. Den manuella förgasarjusteringen är ett minne blott.

Tanklock med bajonettfattning
MS 362 C-M är utrustad med en patenterad specialförslutning av bensin- och oljetanken. Locket har en bajonettfattning som gör det otroligt enkelt och bekvämt att helt utan verktyg både öppna och stänga.

Vinter-/sommardrift
Stihls motorsågar med förgasarvärme kan du lita på även under den kalla årstiden. Ställer du in motorsågen på vinterdrift omges förgasaren av förvärmd luft som förhindrar isbildning i förgasaren. Med ett enkelt handgreppkan du ställa om mellan sommar- eller vinterdrift.

Teknisk data
Cylindervolym: 59 cm³
Delning sågkedjor: 3/8 "
Effekt: 3,5/4,8 kW/hk
Skärlängd: 37 cm
Ljudeffektnivå: 117 dB(A)
Ljudtrycksnivå: 106 dB(A)
Stihl Oilomatic sågkedjor: RS
Tankvolym: 0,60 l
Vibrationer vänster/höger: 3,5/3,5 m/s²
Vikt (tom tank, utan svärd och kedja): 5,6 kg
Vikt/effektförhållande: 1,6 kg/kW 

Andra tittade även på
Motorsåg Stihl MS 261 C-M
Motorsåg Stihl MS 261 C-M
7490 :-
(5992 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 261 C-M VW, 37 cm
Motorsåg Stihl MS 261 C-M VW, 37 cm
8290 :-
(6632 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 251
Nyhet
Motorsåg Stihl MS 251
5790 :-
(4632 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 193 C-E
30%
Motorsåg Stihl MS 193 C-E
3003 :- 4290 :-
(2 402,40 exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 211 C-BE
Motorsåg Stihl MS 211 C-BE
4290 :-
(3432 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 201 C-M, 30 cm
Motorsåg Stihl MS 201 C-M, 30 cm
6990 :-
(5592 :- exkl. moms)
Andra köpte också
Skottkärra Ekeby Omonterad, 90 l
Skottkärra Ekeby Omonterad, 90 l
699 :-
(559,20 exkl. moms)
Skyddshandske TEGERA 186
Skyddshandske TEGERA 186
32,90
(26,32 exkl. moms)
Arbetssocka G1880 Ull, 2-pack
Arbetssocka G1880 Ull, 2-pack
53,94 89,90
(43,15 exkl. moms)
Skottkärra Horses Grön, 160 l
Skottkärra Horses Grön, 160 l
2195 :-
(1756 :- exkl. moms)
Socka G1880 Lång, grå/offwhite, 37/40
75%
Socka G1880 Lång, grå/offwhite, 37/40
24,97 99,90
(19,98 exkl. moms)
Fri frakt till butik på granngården.se
Fri frakt till butik
Fri retur i butik
30 dagar öppet köp