Förstoring av bild

Motorsåg Stihl MS 261 C-MQ, 37 cm

Art nr: 1260451
Stihl
0 (0)

Stihl MS 261 C-MQ är en lätt, stark, enkel och extra säker proffsmotorsåg som passar till det mesta. Motorsågen är utrustad med QuickStop Super (Q) som stannar kedjan så fort du släpper handtaget och motorstyrningssystemet M-Tronic.

För avhämtning i butik

8890 :-
(7112 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
Delbetala från 794 :- kr/mån
ST

Lagerstatus

Webblager
Fåtal i lager. Förväntad leveranstid 2-5 arbetsdagar.
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2019-06-12 15:02

Egenskaper för Motorsåg Stihl MS 261 C-MQ
Lätt, stark, enkel och extra säker proffsmotorsåg perfekt till det mesta som gallring, fällning, kvistning och avverkning upp till medelgrova bestånd. Motorsåg Stihl MS 261 C-MQ har specialkonstruerad cylinder, smalare kopplingskåpa och konsekvent lätt materialval vilket ger en mycket lätt maskin med ett näst intill optimalt vikt-/effektförhållande. Motorsågen har även mycket bra spånutsläpp och många andra Stihl- fördelar som enkel start, HD2-filter, sportljuddämpare, mängdreglerbar oljepump och praktisk utrustning integrerade låsmuttrar och en hel kåpa med tre snabbfästen.

Dekompressionsventil
Dekompressionsventilen släpper ut en del av den komprimerade luften i förbränningskammaren, vilket gör att det krävs betydligt mindre kraft för att starta motorn. Belastningen på dig som användare blir mycket lägre och det skonar hela maskinens startsystem.

HD2-Filter
Motorsågens HD2-filter i polyethylen har ända upp till 70 % mindre porer än flis- och polyamidfilter och tar bort de finaste dammpartiklar. Filtret är både vatten- och oljeavvisande och mycket enkelt att rengöra. Det runda PET- filtret med snabbkoppling monteras och demonteras snabbt och enkelt helt utan verktyg.

Integrerade låsmuttrar
Vid byte av skärutustning sitter låsmuttrarna alltid kvar. Detta underlättar för dig som användare och innebär att det inte finns någon risk att du tappar bort dem. 

Justerbar oljepump
Den justerbara oljepumpen gör det möjligt att finjustera oljetillförseln helt efter egna behov. På E-markeringen står motorsågen i ekonomiläge och oljeförbrukningen kan då reduceras upp till 50%. För mycket långa svärd eller mycket torrt virke kan oljemängden justeras upp manuellt.

Kedjespänning från sidan
Kedjan spänns på sidan av sågen på säkert avstånd från de vassa skärtänderna. Stäng av motorsågen och lossa på skruvarna på kedjedrevskåpan. Spänn sedan kedjan med hjälp av en skruvmejsel på kedjesträckaren samtidigt som du försiktigt drar i kedjan med den andra handen. Enkelt och säkert!

Kombireglage med stoppknappsfunktion
Med Stihl M-Tronic behöver motorsågen bara ett startläge på kombireglaget för kallstart och du kan direkt efter start ge fullgas. Efter avstängning ser stoppknappsfunktionen till att reglaget automatisk går tillbaka till driftsläget och den varma maskinen kan därmed startas direkt igen.

Kompensator
Kompensatorn, som är ett reglersystem i förgasaren, ser till att bränsle-/luftblandningen alltid är optimal i förhållande till hur nedsmutsat filtret är. Kompensatorn ger optimal effekt med låga utsläpp. Det är inte förrän du får ett tydligt effektfall som det är dags att rengöra filtret. Filterrengöringsintervallerna förlängs betydligt.

Långtids luftfiltersystem med förfiltrering
Luften sugs in i ett svänghjul och sätts i rotation. Centrifugalkraften slungar med hjälp av en ramp ut de större och tyngre smutspartiklarna. Luften som når luftfiltret har alltså redan gått igenom en reningsprocess vilket gör att filterrengöringsintervallerna på så sätt blir mycket långa.

QuickStop Super (Q), högerhandsbroms
Högerhandsbromsen QuickStop Super (Q) löser ut så fort du släpper det bakre handtaget och stoppar kedjan på mindre än 1 sekund. Sågkedjan stannar därmed både vid kast (kedjebromsen QuickStop) och när du släpper det bakre handtaget (QuickStop Super (Q)). Detta gör att du får en ökad säkerhet vid användandet av motorsågen.

Stihl 2-MIX motor
Stihls bränslesnåla 2-MIX motor med 1-i-4-kanalsteknologi är mycket effektstark och har en enorm dragkraft samtidigt som bränsleförbrukningen är upp till 20% lägre jämfört med likvärdiga Stihl 2-takts motorer utan 2-MIX teknologi. Utsläppen minskar dessutom med ända upp till 50%. Motorn uppfyller det europeiska avgasdirektivet EU II.

Stihl 4-kanals teknik
Bränsle-/luftblandningen förs via 4 separata spolkanaler in i förbräningskammaren. Förbränningen optimeras och motorns verkningsgrad höjs avsevärt. Detta ger lägre bränsleförbrukning, ökad effekt, lägre spolförluster och lägre utstäpp av skadliga ämnen.

Stihl Antivibrationssystem
En människa som utsätts för vibrationer under en längre tid, från till exempel ett motorredskap, kan få störningar i blodcirkulationen i händer och armar. Stihls högeffektiva antivibrationssystem tar upp de farliga vibrationerna från motor och skärutrustning i exakt beräknade buffertzoner och maskinen blir både bekväm och ergonomisk att arbeta med.

Stihl ElastoStart
På grund av kompressionstrycket bildas krafttoppar vid startögonblicket av en förbränningsmotor som belastar muskler och leder. Stihl ElastoStart är ett specialhandtag som med hjälp av ett fjädersystem tar upp och dämpar krafttopparna. Detta innebär att du får en jämn och bekväm start av maskinen.

Stihl Ematic kedjesmörjning
Stihls Ematic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst. Oljeförbrukningen kan sänkas med ända upp till 50%.

Stihl M-Tronic (M)
Ett helelektronisk tändpunktsreglering och bränsledosering. Motorstyrningssystemet Stihl M-Tronic (M) ger i alla lägen optimal motoreffekt, konstant högstavarvtal och mycket bra acceleration. Systemet har även en minnesfunktion som förbättrar köregenskaperna ännu mer. Den manuella förgasarjusteringen är ett minne blott!

Tanklock med bajonettfattning
Patenterad specialförslutning av bensin- och oljetanken. Locket har en bajonettfattning som gör det otroligt enkelt och bekvämt att helt utan verktyg både öppna och stänga.

Vinter-/sommardrift
Stihls motorsågar med förgasarvärme går att lita på även under den kalla årstiden. Inställd på vinterdrift omges förgasaren av förvärmd luft vilket förhindrar isbildning i förgasaren. Med ett enkelt handgrepp ställer du om mellan sommar- eller vinterdrift.

Teknisk data
Cylindervolym: 50,2 cm³ 50,2
Delning sågkedjor: .325 "
Effekt: 3/4,1 kW/hk 
Skärlängd: 37 cm
Ljudeffektnivå: 116 dB(A)
Ljudtrycksnivå: 104 dB(A)
Stihl Oilomatic sågkedjor: RM
Tankvolym: 0,50 l
Vibrationer vänster/höger: 3,5/3,5  m/s² 
Vikt (tom tank, utan svärd och kedja): 3 kg
Vikt/effektförhållande: 1,7 kg/kW  

Andra tittade även på
Motorsåg Stihl MS 261 C-M VW, 37 cm
Motorsåg Stihl MS 261 C-M VW, 37 cm
8290 :-
(6632 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 261 C-M
Motorsåg Stihl MS 261 C-M
7290 :-
(5832 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 362 C-M VW, 37 cm
Motorsåg Stihl MS 362 C-M VW, 37 cm
8990 :-
(7192 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 362 C-M, 37 cm
Motorsåg Stihl MS 362 C-M, 37 cm
7990 :-
(6392 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 251
Nyhet
Motorsåg Stihl MS 251
4590 :- 5790 :-
(3672 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 251 C-BEQ
Nyhet
Motorsåg Stihl MS 251 C-BEQ
6590 :-
(5272 :- exkl. moms)
Populärt i Stihl
Gräs- och häcktrimmer Stihl HSA 25, 10,8 V
Gräs- och häcktrimmer Stihl HSA 25, 10,8 V
1190 :- 1590 :-
(952 :- exkl. moms)
Grästrimmer Stihl FS 50
Spara 600:-
Grästrimmer Stihl FS 50
1990 :- 2590 :-
(1592 :- exkl. moms)
Gräsklippare Stihl RM 2 RT
Gräsklippare Stihl RM 2 RT
3990 :- 5990 :-
(3192 :- exkl. moms)
Grästrimmer Stihl FS 55
Grästrimmer Stihl FS 55
2990 :-
(2392 :- exkl. moms)
Trimmertråd Stihl 1,6 mm
Trimmertråd Stihl 1,6 mm
129 :-
(103,20 exkl. moms)
Fri frakt till butik på granngården.se
Fri frakt till butik
Fri retur i butik
30 dagar öppet köp