Förstoring av bild

Motorsåg Stihl MS 261 C-M

Art nr: 1260799
Stihl
0 (0)

Stihls populära motorsåg MS 261 C-M i helt ny tappning. Mer kraft och rappare acceleration kombinerat med lägre vikt, som gör de tuffaste uppgifterna till en enkel match. 

För avhämtning i butik

7490 :-
(5992 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
Delbetala från 678 :- kr/mån
ST

Lagerstatus

Webblager
Fåtal i lager. Förväntad leveranstid 2-5 arbetsdagar.
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2020-05-26 07:03

Jobba med Stihl!
Stihl tillverkade sin första motorsåg redan 1926 och är ett av världens mest köpta varumärke inom skog och trädgårdsmaskiner. Vi är därför stolta över att nu kunna erbjuda Stihls produkter i våra butiker. Med dess innovativa lösningar och höga kvalitet är vi säkra på att oavsett om du är hobby- eller proffsbrukare av maskiner kommer du att hitta det du söker hos oss.
 

Egenskaper för Motorsåg Stihl MS 261 C-M

MS 261 i en helt ny tappning med mer komfort och M som i M-Tronic. Denna superintelligenta maskin ger en helt ny sågupplevelse och håller reda på de yttre förhållandena för att optimera både bränsle-/luftblandningen och skäreffekten. Perfekt till det mesta som gallring, fällning, kvistning och avverkning upp till medelgrova bestånd. Du får alltid ut max av din MS 261 samtidigt som du skonar plånboken, din hälsa och miljön. 

Med nya MS 261 C-M får du allt det här!

  • Toppmodern motorteknologi med 2-MIX motor och friskluftspolning - En motor med en enorm dragkraft som gör sitt till för miljön och din hälsa samtidigt som den ger dig hög effektivitet i ditt arbete. Dessutom är den ekonomisk eftersom bränsleförbrukningen hålls nere.
  • Låga vibrationer som ger hög körkomfort - Har du motorsågen som ditt arbetsverktyg är det verkligen viktigt att vibrationerna från motorn hålls nere till ett minimum i handtagen. Allt detta och lite till får du med MS 261 C-M. Kedjan är också en lågvibrerande kedja vilket ytterligare sänker vibationerna och ger dig maximal arbetskomfort och arbetstid.
  • Supereffektivt filtersystem med litet underhåll - Tar verkligen bort så gott som alla smuts och och tätar inte igen i första taget. Du kan arbeta länge utan att maskinens effekt påverkas och du slipper onödiga och för täta stopp för rengöring.
  • Integrerade svärdsmuttrar som alltid sitter på plats - Små irritationsmoment som att svärdsmuttrarna ramlar av ute i skogen och försvinner har Stihl försökt att minimera med denna innovation. Muttrarna sitter integrerade och det är ingen risk att du tappar bort dem.
     

Dekompressionsventil 
Dekompressionsventilen släpper ut en del av den komprimerade luften i förbränningskammaren, vilket gör att det krävs betydligt mindre kraft för att starta motorn. Belastningen på dig som användare är mycket lägre och det skonar också hela maskinens startsystem.

HD2-Filter 
Det nyutvecklade HD2-filtret i polyethylen har ända upp till 70 % mindre porer än flis- och polyamidfilter och tar bort de finaste dammpartiklar. Filtret är dessutom både vatten- och oljeavvisande och mycket enkelt att rengöra. Det runda PET- filtret med snabbkoppling monteras och demonteras snabbt och enkelt helt utan verktyg.

Justerbar oljepump 
Gör det möjligt att finjustera oljetillförseln helt efter egna behov. På E-markeringen står motorsågen i ekonomiläge och oljeförbrukningen kan då reduceras upp till 50%. För mycket långa svärd eller mycket torrt virke kan oljemängden justeras upp manuellt.

Kompensator 
Stihl kompensator, ett reglersystem i förgasaren, som ser till att bränsle- luftblandningen alltid är optimal i förhållande till hur nedsmutsat filtret är. Kompensatorn ger optimal effekt med låga utsläpp. Först när du får ett tydligt effektfall är det dags att rengöra filtret. Filterrengöringsintervallerna förlängs betydligt.

Kombireglage med stoppknappsfunktion 
Med Stihl M-Tronic behöver motorsågen bara ett startläge på kombireglaget för kallstartart. Efter start kan du genast ge fullgas. Efter att avstängning ser stoppknappsfunktionen till att reglaget automatisk går tillbaka till driftsläget. Den varma maskinen kan därmed startas direkt igen.

Vinter-/sommardrift 
Stihl motorsågar med förgasarvärme kan man lita på också under de kallare årstiderna. Inställd på vinterdrift omges förgasaren av förvärmd luft och på så sätt förhindras isbildning i förgasaren. Ett enkelt handgrepp räcker för att ställa om mellan sommar- eller vinterdrift.

Kedjespänning från sidan 
På nästan alla STIHL motorsågar (MS 170 undantag) spänns kedjan på sidan av sågen på säkert avstånd från de vassa skärtänderna. Stäng av motorsågen och lossa på skruvarna på kedjedrevskåpan. Spänn kedjan med hjälp av en skruvmejsel på kedjesträckaren samtidigt som du försiktigt drar i kedjan med den andra handen. Enkelt och säkert.

Stihl ElastoStart 
På grund av kompressionstrycket bildas krafttoppar vid startögonblicket av en förbränningsmotor som belastar muskler och leder. Stihl ElastoStart, ett specialhandtag, tar med hjälp av ett fjädersystem upp och dämpar krafttopparna. Du får en jämn och bekväm start av maskinen.

Stihl Ematic kedjesmörjning 
Stihls Ematic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst. Oljeförbrukningen kan sänkas med ända upp till 50%.

Stihl M-Tronic 
Helelektronisk tändpunktsreglering och bränsledosering. Motorstyrningssystemet Stihl M-Tronic ger i alla lägen optimal motoreffekt, konstant högstavarvtal och mycket bra acceleration. Dessutom har systemet en minnesfunktion, vilket ytterligare förbättrar köregenskaperna. Den manuella förgasarjusteringen är ett minne blott.

Tanklock med bajonettfattning 
Patenterad specialförslutning av bensin- och oljetanken. Locket har en bajonettfattning som gör det otroligt enkelt och bekvämt att helt utan verktyg både öppna och stänga.

Tekniska data 
Cylindervolym: 50,2 cm³ 
Delning sågkedjor: .325"
Effekt: 3/4,1 kW/hk 
Ljudeffektnivå: 116 dB(A) 
Ljudtrycksnivå: 104 dB(A)
Standard skärlängd: 37 cm
Stihl Oilomatic sågkedjor: RM 
Tankvolym: 0,50 l
Vibrationer vänster/höger: 3,5/3,5 m/s² 
Vikt: 4,9 kg
Vikt/effektförhållande: 1,6 kg/kW

Här hittar du ännu fler motorsågar från Stihl.

 

Andra tittade även på
Motorsåg Stihl MS 251
Nyhet
Motorsåg Stihl MS 251
5790 :-
(4632 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 211 C-BE
Motorsåg Stihl MS 211 C-BE
3490 :- 4290 :-
(2792 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 170
Motorsåg Stihl MS 170
1890 :-
(1512 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 261 C-M VW, 37 cm
Motorsåg Stihl MS 261 C-M VW, 37 cm
8290 :-
(6632 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 362 C-M, 37 cm
Motorsåg Stihl MS 362 C-M, 37 cm
7990 :-
(6392 :- exkl. moms)
Motorsåg Stihl MS 194 C-E
Motorsåg Stihl MS 194 C-E
4290 :-
(3432 :- exkl. moms)
Populärt i Stihl
Gräsklippare Stihl RM 2 RT
Gräsklippare Stihl RM 2 RT
3990 :-
(3192 :- exkl. moms)
Gräsklippare Stihl RM 2 R
Gräsklippare Stihl RM 2 R
2490 :- 2990 :-
(1992 :- exkl. moms)
Tillbehör
Fri frakt till butik på granngården.se
Fri frakt till butik
Fri retur i butik
30 dagar öppet köp