Gå till huvudinnehållet

Motorsåg Stihl MS 201 C-M, 30 cm

Motorsåg MS 201 C-M är Stihls lättaste proffsmotorsåg, perfekt till kvistning. Den lättstartade motorsågen är standardutrustad med M-Tronic vilket ger optimal motoreffekt och levereras med 3/8" PS-kedja med mycket hög skäreffekt. Mer

Art.nr : 1265352

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Motorsåg Stihl MS 201 C-M

  • Stihls lättaste proffsmotorsåg, perfekt till kvistning
  • Standardutrustad med M Tronic, som alltid ger optimal motoreffekt
  • Enkel start med bara ett startläge
  • Med ekonomisk 2-MIX motor och integrerad mutter i kopplingskåpan
  • Levereras med 3/8" PS-kedja med mycket hög skäreffekt

Engreppsreglage
Alla viktiga funktioner som kall- och varmstart, drift och stopp sköter du med ett enda reglage. Detta gör att arbetet blir både enkelt och bekvämt samtidigt som det höjer säkerheten.

Integrerade låsmuttrar 
Vid byte av skärutustning sitter låsmuttrarna alltid kvar. Det är därför ingen risk att du tappar bort dem vilket underlättar för dig som användare.  

Justerbar oljepump 
Den justerbara oljepumpen gör det möjligt att finjustera oljetillförseln helt efter dina egna behov. På E-markeringen står motorsågen i ekonomiläge och oljeförbrukningen kan då reduceras upp till 50%. För mycket långa svärd eller mycket torrt virke kan oljemängden justeras upp manuellt.

Kedjespänning från sidan 
Kedjan spänner du på sidan av motorsågen på ett säkert avstånd från de vassa skärtänderna. Stäng av motorsågen och lossa på skruvarna på kedjedrevskåpan. Spänn kedjan med hjälp av en skruvmejsel på kedjesträckaren samtidigt som du försiktigt drar i kedjan med den andra handen. Både enkelt och säkert.

Kombireglage 
Eftersom M-Tronic systemet själv känner av om maskinen kall- eller varmstartas behövs bara ett startläge på kombireglaget och exakt rätt bränslemängd pumpas automatiskt fram. Du behöver med andra ord inte tänka på någonting vid start utan systemet sköter allt. Det är bara att starta, ge fullgas och köra. 

Kompensator 
Stihl kompensator, ett reglersystem i förgasaren, ser till att bränsle- luftblandningen alltid är optimal i förhållande till hur nedsmutsat filtret är. Kompensatorn ger optimal effekt med låga utsläpp och det är inte förrän du får ett tydligt effektfall som det är det dags att rengöra filtret. Filterrengöringsintervallerna förlängs betydligt.

STIHL 2-MIX motor 
STIHLs bränslesnåla 2-MIX motor med 1-i-4-kanalsteknologi är mycket effektstark och har en enorm dragkraft samtidigt som bränsleförbrukningen är upp till 20% lägre jämfört med likvärdiga Stihl 2-takts motorer utan 2-MIX teknologi. Dessutom minskas utsläppen med ända upp till 50% och motorn uppfyller det europeiska avgasdirektivet EU II.

STIHL 4-kanals teknik 
Bränsle-/luftblandningen förs via 4 separata spolkanaler in i förbräningskammaren. Förbränningen optimeras och motorns verkningsgrad höjs avsevärt. Detta resulterar i lägre bränsleförbrukning, ökad effekt, lägre spolförsluster samt lägre utstäpp av skadliga ämnen.

Stihl antivibrationssystem 
Utsätts människor under en längre tid för vibrationer från till exempel motorredskap kan detta resultera i störningar i blodcirkulationen i händer och armar. Stihls högeffektiva antivibrationssystem tar upp dessa farliga vibrationer från motor och skärutrustning i exakt beräknade buffertzoner vilket gör att motorsågen blir både bekväm och ergonomisk att arbeta med.

Stihl ElastoStart 
På grund av kompressionstrycket bildas krafttoppar vid startögonblicket av en förbränningsmotor som belastar både muskler och leder. Med Stihls specialhandtag ElastoStart tas dessa kraftoppar upp och dämpas med hjälp av ett fjädersystem vilket ger dig en jämn och bekväm start av motorsågen.

Stihl Ematic kedjesmörjning 
Stihls Ematic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst och oljeförbrukningen kan sänkas med ända upp till 50%.

Stihl M-Tronic (M) 
Helelektronisk tändpunktsreglering och bränsledosering. Stihls motorstyrningssysteml M-Tronic (M) ger i alla lägen optimal motoreffekt, konstant högstavarvtal och mycket bra acceleration. Systemet har dessutom en minnesfunktion som förbättrar köregenskaperna ytterligare. Den manuella förgasarjusteringen är ett minne blott.

Tanklock med bajonettfattning 
Motorsåg Stihl MS 201 C-M är försedd med en patenterad specialförslutning av bensin- och oljetanken. Locket har en bajonettfattning som gör det otroligt enkelt och bekvämt att helt utan verktyg både öppna och stänga.

Teknisk data
Cylindervolym: 35,2 cm³
Delning sågkedjor: 3/8"P
Effekt: 1,8/2,4 kW/hk
Ljudeffektnivå: 112 dB(A)
Ljudtrycksnivå: 99 dB(A)
Standard kedja PS: 1,3 mm
Svärdslängd: 30 cm 
Tankvolym: 0,31 liter
Tankvolym kedjeolja: 220 dl
Vibrationer vänster/höger: 3,3/3,3 m/s²
Vikt: 4 kg 
Vikt/effektförhållande: 2,2 kg/kW

Stihl

Vi på Granngården är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment från välrenommerade proffsvarumärket STIHL.