Gå till huvudinnehållet

Maskgödsel Hasselfors KRAV 4L

Art.nr:1261536

Maskgödsel eller vermicompost är ett gödsel producerat i Sverige av miljoner daggmaskar. Möjligheterna med produkten är många, fantastisk som jordförbättring till pallkragar, krukor och rabatter, som dress eller som ett växtstärkande te.
  • Tillverkas i Sverige av miljoner daggmaskar
  • Fantastisk som jordförbättring
  • KRAV-märkt

Produktdetaljer

I Sveriges första storskaliga anläggning jobbar 35 miljoner maskar dygnet runt med att omvandla hästgödsel och organiskt avfall till högvärdigt gödsel. Detta svenskproducerade, KRAV-märkta maskgödsel från Hasselfors är nominerat till Elmia Garden Award i kategorin Årets trädgårdsprodukt 2017.

Fördelarna med att använda maskgödsel är många:

  • Tillför långtidsverkande gödning, humusämnen och ett helt apotek av nyttiga bakterier som alla har en gynnsam inverkan på växterna
  • Klimatsmart växtkraft som boostar alla dina växter, både ute och inne
  • Stärker rotbildning och främjar blomning
  • Håller kvar fukten i jorden vilket gör att växterna klarar torkan bättre
  • Hämmar tillväxten av vissa svampstammar och viss bakterieflora

Användningsområden

Maskgödsel har en mängd olika användningsområden och kan användas som jordförbättring i pallkragar och krukor, som dress eller blandad med vatten till ett stärkande gödsel-te.

Maskgödsel som jordförbättring

Blanda maskgödsel i jorden direkt när du planterar för att tillföra mikroliv till dina fröer, sticklingar och plantor samt för att tillgängliggöra näringen snabbare. Mikroberna i maskgödseln hjälper till att bryta ner näringen så att den snabbare blir tillgänglig för växterna och stimulerar rotbildning vilket är perfekt när du vill påskynda samt stärka dina plantor.

4 liter maskgödsel räcker till 50 liter jord.

Maskgödsel som dress

I en pågående kultur där du inte vill störa rotsystemet genom att blanda upp näringen i jorden är dress ett bra alternativ. Att dressa är även ett enklare alternativ till lite större ytor än till exempel gödselvatten då du bara lägger över ett lager näring på jorden som du sedan vattnar ner.

Lägg ett lite tunnare lager med maskgödsel om cirka 1-2 cm i odlingsbänk eller på landet 4 veckor efter uppkomst och vattna direkt. Vissa grönsaker, som bönor, rödbetor och potatis, har en lång kulturtid vilket gör att de kan behöva lite extra näring efter ytterligare 4 veckor.

Maskgödsel-te

1 dl maskgödsel

2 l vatten

Stoppa maskgödsel i en nylonstrumpa eller gör en tepåse av en gammal t-shirt eller ett tygstycke och bind ihop med snöre. Lägg tepåsen i vattenkannan eller en hink, häll över vatten och låt stå över natten. Ta ur tepåsen och vattna med teet samma dag som det är färdigt. Spara inte på vattnet för då försvinner alla de nyttiga bakterierna på grund av syrebrist. Vattna en gång i veckan. Gödseln från tepåsen kan du sedan använda som jordförbättring eller lägga i rabatten eller komposten.

Gödsel-te är mycket smidigt att använda till dina krukväxter. Du får allt det nyttiga utan att plantera om dina växter och det tar mindre utrymme i krukan än om du vill dressa. Samtidigt som du ger näring till dina växter så boostar du även med många nyttiga mikroorganismer.

Innehåll

Varutyp: Vermicompost

Volymvikt: ca 0,7 kg/l

pH-värde: 8

 

Miljömärkning

Miljömärke Bower

Hasselfors garden

Hasselfors är den största aktören i Östersjöregionen och är noga med att vara lyhörda för kunders och konsumenters behov. När du väljer Hasselfors kan du vara säker på att du får produkter för trädgård, krukor och trädgårdsland som är av absolut högsta kvalitet och kunnande.