Gå till huvudinnehållet

Ariat

Som idrottare sätter ryttaren kroppen på prov varje dag. Med med ett par ridskor eller ridstövlar från Ariat kan du vara säker på att du får något som håller måttet!

Varumärket Ariat grundades 1993 och är välkända för att sätta standarden för högkvalitativt sortiment av ridskor, ridstövlar och ridkläder. Märket riktar sig till den moderna ryttaren och atleten och tillverkar både ridkläder ochridutrustning för tävlingsbanan som vardagen i stallet. Ariat premieras av elitryttare tack vare sina innovativa och högteknologiska ridskor med stort fokus på kvalitet, design och komfort.

Ariat ridskor

Hos Granngården finns ett brett sortiment av ridskor från Ariat ibland annat jodhpurmodell med vattenavvisande läder. I sortimentet finns ridskor med vattentäta membran som håller fötterna torra och praktiska detaljer som tå- och hälkappa samt sporrstöd och stötdämpning. Våra modeller från Ariat är uppbyggda sulor med 4LR-teknologi, Cobalt VX teknologi och ATS-teknologi för att ge dig bästa komfort. Du kan läsa mer om vad teknologierna innebär längre ner.

Ariat ridstövlar

I Granngårdens sortiment av ridstövlar från Ariat finns bland annat modellen Ariat Heritage Contour Field Zip, en ridstövel av fullgarvat premiumläder och helfoder av kalvskinn. Våra stövlar från Ariat har klassisk design kombinerat med 4LR-sulsystem för bästa komfort och grepp i stigbygeln. I sortimentet hittar du slitstarka kvalitetsstövlar med vacker silutett och optimal funktionalitet för att tåla påfrestningar i stallet och på hästryggen. Alla Granngårdens modeller från Ariat finns i flera olika storlekar och med olika skaftvidd.

Teknologi i sulor från Ariat

4LR

Enastående dagligt stöd och komfort: Ariats instegsteknik, “Four Layer Rebound” (4LR™), dämpar och stabiliserar foten för utmärkt komfort och prestanda hela dagen. Fyralagers fotbädd ger överlägsen komfort och lättviktskena i hålfoten som stabiliserar och ger stöd.

Cobalt VX

Oöverträffad passform och komfort: Ariat Premium Cobalt teknik™ VX leder bort värme, ger avancerat stöd och ökad flexibilitet med en passform konstruerad för optimal prestanda.

ATS

Stabilitet och komfort från Ariats innovativa mid-level teknik: Ariats exklusiva Advanced Torque Stability (ATS®) teknologi stödjer och dämpar foten när du går, främjar god hållning och minskar trötthet i musklerna kring foten så att du kan arbeta eller tävla hela dagen.

Skötselråd

Precis som med en sadel eller ett träns är det viktigt att regelbundet vårda dina ridstövlar och ridskor så de håller i många år framöver. Tänk på att:

  • Ariats ridskor och ridstövlar är av finaste skinn. Urin, lera, vatten och annat kan förstöra skinnet, så rengör skorna regelbundet genom att torka av skorna/stövlarna efter användning med en fuktig svamp eller trasa. Var extra noggrann kring sömmar, gångveck och kanten där sulan möter skinnet.
  • När skorna är avtorkade och torra, fetta in dem med läderfett av god kvalitet och var noga vid gångveck och längs kanten där sulan möter skinnet. Låt torka och polera därefter med en mjuk skoborste eller trasa. Detta gör att skinnet behåller sin blanka och vattenavvisande yta.
  • För att färgen ska förbli mättad och för att få bort repor, använd färgad skokrämen i rätt nyans.
  • Avsluta alltid med att impregnera dina skor för att stänga skinnets porer och hålla skon vattentät.
  • Använd inte glycerintvål eller läderbalsam, dessa produkter gör att skinnet förlorar sin spänst och sin vaxade, blanka yta.
  • Förvara inte skorna/stövlarna i fuktiga miljöer, t.ex. i en fuktig sadelkammare.
  • Dra alltid ned dragkedjan hela vägen när du tar på och av skon. Ha alltid dragkedjan helt uppdragen vid användning.
  • Undvik att använda samma par skor/stövlar varje dag, människan transpirerar ca 1.5 dl per dag från fötterna, om skorna/stövlarna inte får torka ur mellan användningarna bidrar fukten till att minska deras livslängd.

Välkommen till din närmsta Granngården-butik för att köpa ridkläder, ridskor och ridstövlar online på granngården.se.

2 produkter

Visar sida 1 av 1