Gå till huvudinnehållet

Målarfärg Falu Rödfärg Knut&Foder, Vit

Knut&Foder från Falu Rödfärg är en vattenburen dispersionsfärg baserad på linolja. Färgen ger en vackert matt yta och är framför allt avsedd att användas på knutar, foder och vindskivor men passar även till andra hussnickerier.

Egenskaper

Egenskaper för Målarfärg Falu Rödfärg Knut&Foder, Vit

Målarfärg Knut&Foder från Falu Rödfärg har linjeoljefärgens egenskaper och slamfärgens vackra utseende. Det färdiga färgskiktet lämnar ingen tät hinna utan låter träet på ett naturligt sätt andas vilket gör att fukt inte stängs inne och risken att röta uppstår minskar.

Användningsområde

Knut&Foder är avsedd för målning på trä utomhus, till exempel knutar, foder, plank, staket, vindskivor och andra detaljer där du vill ha en matt yta. Likt alla matta färger är även Falu Rödfärg Knut&Foder känslig för mekanisk nötning och bör därför inte målas på ytor där färgen inte får färga av sig. Färgen fäster på både ohyvlat och hyvlat virke.

Färg: Vit

Volym: 3 liter 

Falu Rödfärg

Falu rödfärg är mer än bara husfärg - det är svensk kulturhistoria.  Färgen lever tillsammans med sitt underlag och låter trät andas och förändras över årets alla säsonger. Innehållet är enkelt och klassiskt. Vatten, linolja, mjöl, lite såpa och det mineralrika pigmentet som alltid kommer från Falu koppargruva.