Leverans


Varor som finns på centrallager skickas inom 1-2 arbetsdagar. Varor som skickas direkt från leverantör har längre leveranstid och kan ha andra leveransvillkor. Aktuella leveranstider anges på respektive produktsida. Obs. att vi levererar och administrerar ordrar inom Sverige.

OBS - Order online med varor från olika lager kan medföra separata leveranser.

Fraktalternativ för privatpersoner:

 • Utlämningsställe/paketombud
 • Hämta i butik 
 • Hemleverans

Tillgängligt leveransalternativ samt beräknad leveranstid beror på produktval vid köp samt önskad leveransadress. För produkter som klassas som farligt gods eller som är av skrymmande karaktär kan endast fraktalternativ hemleverans väljas.

Utlämningsställe/paketombud och hämta i butik

Vid leverans till utlämningsställe/paketombud och hämta i butik får du ett sms när leveransen finns att hämta. Leveransen ska hämtas ut personligen med giltig legitimation och det sändningsnummer som angetts i sms:et. Om någon annan ska hämta din leverans skall denna ha med sig sändningsnumret samt giltig legitimation både för dig och sig själv.

Om mottagaren inte är anträffbar vid aviseringen, ligger godset kvar 14 dagar vid paketleverans och 7 dagar vid palleverans. Vi förbehåller oss rätten att ta ut en kostnad för ej uthämtade paket.

Tänk på att för växter som skickas till utlämningsställe/paketombud så bör dessa hämtas så fort som möjligt (inom max 3 dagar) för att inte växten ska ta skada.

Skrymmande paket levereras inte till utlämningsställe. När ett paket överstiger nedan vikt och mått kan det inte längre levereras till utlämningsställe utan leveransen sker till din hemadress. För vissa produkter finns även möjligheten att hämta skrymmande produkter i butik. Ett paket bedöms vara skrymmande om det innehar en eller flera av nedan kriterier:

 • Vikt överstiger 20 kg
 • Längd överstiger 150 cm 
 • Längd + omkrets överstiger 300 cm

Hemleverans

Hemleverans innebär leverans till tomtgräns eller port. Beroende på storlek, vikt och kvantitet kan beställningen komma att levereras på EU-pall. 

Vid hemleverans behöver du finnas på plats personligen med giltig legitimation för att kunna kvittera mottagandet av din beställning. Om någon annan ska kvittera för din leverans så måste giltig legitimation uppvisas både för mottagaren och för dig som beställare av ordern. Att båda legitimationerna behöver uppvisas är för din säkerhet, så att vi kan säkerställa att rätt person får leveransen.

Om du inte är hemma för att motta godset kan extra kostnader tillkomma. Enligt våra fraktvillkor övergår risken till dig som kund när godset är avlämnat och kvitterat.

Hemleverans sker under dagtid i det tidsspann DHL aviserar.

Lossning

Vid leverans av vissa stora eller tunga artiklar krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Kostnader för lossningshjälp tillkommer köparen. Skulle lossningshjälp saknas vid leverans står köparen för eventuella extra kostnader, till exempel kostnad för omlastning eller extra utkörning som debiteras utav fraktbolaget.   

Är du företagare? Läs mer om leveransalternativ i våra köpvillkor för företag.

Frakt

Fraktkostnad för privatperson

Leverans till utlämningsställe 
Fri frakt över 500 kr till utlämningsställe. För order under 500 kr inklusive moms utgår en fraktavgift på 49 kr för leverans till utlämningsställe. Paket hos ditt lokala utlämningsställe ska normalt hämtas ut personligen med giltig legitimation och sändningnummer. Du kan spåra din order här.

Leverans till butik 
Fri frakt för leverans till valfri Granngården-butik.

Hemleverans 
Fri frakt över 1500 kr för hemleverans. För order som understiger 1500 kr inklusive moms utgår en fraktavgift på 299 kr för hemleverans. Med hemleverans levererar DHL din vara direkt hem till dig (DHL Home Delivery). Din vara levereras vardagar mellan kl. 08.00-17.00 fram till porten eller tomtgränsen. Du aviseras alltid före leverans.

Farligt gods och skrymmande produkter
För produkter med märkningen "Farligt gods" eller "Skrymmande produkt" kan endast fraktalternativet hemleverans väljas.

 

Fraktkostnad för företag

Hemleverans
Fri frakt över 1200 kr exklusive moms För order som understiger 1200 kr exkl. moms utgår en fraktavgift på 239,20 exklusive moms för hemleverans.

Leverans till butik
Fri frakt för leverans till valfri Granngården-butik.

Farligt gods och skrymmande produkter
För produkter med märkningen "Farligt gods" eller "Skrymmande produkt" kan endast fraktalternativet hemleverans väljas.
 

fraktpåslag och skrymmande gods

Fraktpåslag

Produkter som är skymmande och/eller belagda med fraktpåslag är märkta med ett rött informationstecken intill priset på produktsidan på granngården.se med textrutan: "SKRYMMANDE GODS" respektive "FRAKTPÅSLAG".

Skrymmande produkter skickas enbart som hemleverans, inte till utlämningsställe. För vissa produkter finns även möjligheten att hämta skrymmande produkter i butik. Detta anges i så fall i det röda informationstecknet på produktsidan. 

Ett paket bedöms vara skrymmande om det innehar en eller flera av nedan kriterier:

 • Vikt överstiger 20 kg
 • Längd överstiger 150 cm 
 • Längd + omkrets överstiger 300 cm

Eventuella färjekostnader till mottagare på öar står kunden för.

 • P.g.a. storlek och/eller tyngd är det ett extra fraktpåslag på en del produkter.
 • Den totala fraktkostnaden räknas ut i kassan först när du fyllt i postnummer för din leveransadress.
 • Fraktpåslag tillkommer utöver ordinarie fraktkostnad och även vid uppnådd fri frakt-gräns.

 

 

Spåra din order


Fyll i e-postadress och ordernummer för att spåra din beställning. Observera att det kan vara en viss fördröjning innan ordern är sökbar och att din webbläsare måste tillåta pop-up fönster.

 

Ingen matchande order hittades - kontrollera dina uppgifter.
Spåra din order

Om du har fler frågor kring din leverans eller våra produkter är du välkommen att kontakta oss på 0771 222 444 eller skicka ett e-mail till order@granngarden.se. Du kan även besöka vår FAQ för vanliga frågor och svar.