Gå till huvudinnehållet
Tips

Valpförsäkring - tips när du ska försäkra din valp

Dela

Har du blivit med valp? Då är det hög tid för valpförsäkring! Varför ska man försäkra sin valp? En bra försäkring rustar dig och det nya familjetillskottet med bättre förutsättningar när olyckan väl är framme. Det är inte alltid helt lätt att veta vilken typ av försäkring man ska välja. Nedan tipsar vi om olika saker som kan vara bra att ha i åtanke när du försäkrar din valp.

 • Varför ska man försäkra sin valp

  Varför behövs försäkring till valpen?

  Hundar i alla åldrar, inklusive valpar kan skada sig eller bli sjuka. Valpar är väldigt nyfikna av sig och kan exempelvis tugga i sig saker som är ohälsosamt för dem. Det kan leda till diarré, kräkning och i värsta fall operation. En valpförsäkring hjälper till att betala veterinärkostnader vid olycksfall eller sjukdom.

 • Hur väljer man rätt försäkring till sin valp?

  Hur väljer man rätt försäkring till sin valp?

  Hos oss, som sammarbetar med Svelands djurförsäkringar ingår valpförsäkring i den vanliga hundförsäkringen. Från att valpen är sex veckor gammal kan valpen försäkras. Olika försäkringar täcker olika mycket. Det är därför viktigt att ta ställning till några olika frågeställningar innan du väljer din valpförsäkring. Vad ingår i försäkringen? Vad vill jag ska ingå i försäkringen? Hur mycket är jag själv beredd att betala hos veterinären? Vissa försäkringar har även tillval som exempelvis rehabilitering eller medicin.

 • Vad kostar det att försäkra sin valp?

  Vad kostar det att försäkra sin valp?

  Kostnaden baseras utefter vilken försäkring du väljer, var du bor, hundens ras och hundens kön. Priset påverkas även av vilken självrisk och vilket ersättningsbelopp du väljer. Försäkringen kostar mindre vid ett lägre ersättningsbelopp, men då täcker försäkringen kanske inte alla veterinärkostnader. Vid val av högre självrisk blir försäkringen mindre kostsam, men besöken hos veterinären blir dyrare. Alla hundförsäkringar består av en fast och en rörlig självrisk, det är den delen du själv betalar hos veterinären. Svelands hundförsäkringar har en självriskperiod som ligger på 125 dagar. Det betyder att du bara betalar den fasta självrisken en gång inom den perioden oavsett skada eller sjukdom (gäller ersättningsbar skada/sjukdom enligt villkor).  

 • Försäkra din valp Granngården