Gå till huvudinnehållet
Läs mer om leverans och fraktvillkor på granngården.se

Leverans

Dela

Här hittar du all information om våra leveranser och villkor. Våra produkter skickas oftast inom 2-5 dagar förutsatt att de finns på vårt centrallager.

Vi har utökat och stärkt vårt leveranserbjudande med Bring och DHL hemleveranser!

Bring Hemleveranser

DHL Hemleveranser 17-22

LEVERANSTIDER OCH VILLKOR

 • Varor som finns på vårt centrallager eller i våra butiker skickas inom 2-5 arbetsdagar.
 • Varor som skickas direkt från leverantör har längre leveranstid och kan ha andra leveransvillkor. På respektive produktsida hittar du vilka leveranstider som gäller.
 • Beställningar med varor från olika lager kan medföra separata leveranser.

Fraktalternativ för privatpersoner:

 • Utlämningsställe/paketombud
 • Hämta i butik 
 • Hemleverans

Obs. att vi enbart levererar ordrar inom Sverige. Tillgängligt leveransalternativ samt beräknad leveranstid beror på produktval vid köp samt önskad leveransadress. För produkter som klassas som farligt gods eller som är av skrymmande karaktär kan endast fraktalternativ hemleverans väljas.

DHL Servicepoint – Utlämningsställe

Vid val av leverans med DHL Servicepoint till utlämningsställe så kommer du få en avisering via SMS som ger dig möjligheten att spåra och följa din leverans till det valda ombudet. Observera att ditt paket måste hämtas inom 13 dagar.

Fri frakt över 500 kr gäller till utlämningsställe. För order under 500 kr inklusive moms utgår en fraktavgift på 49 kr för leverans till utlämningsställe. Paket hos ditt lokala utlämningsställe ska normalt hämtas ut personligen med giltig legitimation och sändningsnummer.

Tänk på att växter som skickas till utlämningsställe/paketombud bör hämtas så fort som möjligt (inom max 3 dagar) för att inte växten ska ta skada.

BRING Utlämningsställe

Vid val av leverans med Bring till utlämningsställe så kommer du få en avisering via SMS som ger dig möjligheten att spåra och följa din leverans till det valda ombudet. Observera att ditt paket måste hämtas inom 13 dagar.

Fri frakt över 500 kr gäller till utlämningsställe. För order under 500 kr inklusive moms utgår en fraktavgift på 49 kr för leverans till utlämningsställe. Paket hos ditt lokala utlämningsställe ska normalt hämtas ut personligen med giltig legitimation och sändningsnummer.

Skrymmande paket levereras inte till utlämningsställe. När ett paket överstiger vissa vikt och mått kan det inte längre levereras till utlämningsställe utan leveransen sker till din hemadress. För vissa produkter finns även möjligheten att hämta skrymmande produkter i butik.

Ett paket bedöms vara skrymmande om det innehar en eller flera av nedan kriterier:

 • Vikt överstiger 20 kg
 • Längd överstiger 150 cm 
 • Längd + omkrets överstiger 300 cm

Hämta i butik

Om du har valt att hämta i butik får du ett sms när leveransen finns att hämta. Leveransen ska hämtas ut personligen med giltig legitimation och det nummer som angetts i sms:et. Om någon annan ska hämta din leverans skall denna ha med sig sändningsnumret samt giltig legitimation både för dig och sig själv.

Om mottagaren inte är anträffbar vid aviseringen, ligger godset kvar 14 dagar vid paketleverans och 7 dagar vid leverans på pall. Vi förbehåller oss rätten att ta ut en kostnad för ej uthämtade paket.

DHL Hemleverans kl. 7–17 med kvittens

Hemleverans innebär leverans till tomtgräns eller port. Beroende på storlek, vikt och kvantitet kan beställningen komma att levereras på pall. 

Vid hemleverans kl. 7-17 behöver du finnas på plats personligen på din adress med giltig legitimation för att kunna kvittera mottagandet av din beställning. Om någon annan ska kvittera för din leverans så måste giltig legitimation uppvisas både för mottagaren och för dig som beställare av ordern. Det här gör vi för kundens säkerhet, så att vi kan säkerställa att rätt person får rätt leverans.

Om du inte är hemma för att motta godset, kommer din leverans att gå tillbaka till terminal och extra kostnader kan tillkomma. Genom att välja detta leveransalternativ i kassan övergår risken till dig som kund när godset är avlämnat och kvitterat.

Hemleverans sker under dagtid i det tidsfönster DHL aviserar.

DHL Hemleverans kl. 17–22 utan kvittens

Hemleverans med upp till 20 kg levereras mellan kl. 17-22 till din adress, i utvalda städer och orter.

Inför leverans kommer du att få ett SMS med information där du har möjlighet att lägga till ytterligare information inför din leverans. Exempel på detta kan vara leverans utan kvittens, leverans utanför dörren eller mot kvittens. Valet är ditt.

Vid de fall som DHL inte har möjlighet att leverera till angiven adress och plats, kommer sändningen bli överlämnad till närmsta ombud dagen efter leveransförsök 1. Du kommer bli aviserad när ditt paket finns att hämta på ombudet.

Tänk på att lämna korrekt information kring din adress, ditt namn, ditt mobilnummer och din portkod (om du har någon) för att minimera risken för förseningar.

Genom att välja detta leveransalternativ i kassan godkänner du som kund att du inte kommer att kvittera leveransen. När paketet är överlämnat till din adress så övergår risken till dig som kund.

Fri frakt över 500kr för hemleverans på kvällstid 17–22 i utvalda städer och orter. För ordervärde som understiger 500kr inklusive moms tillkommer en fraktkostnad på 49kr.

BRING Hemleverans utan kvittens

Välj ett tidsfönster mellan 8-17 eller 17-22 för din hemleverans från Bring. Levereransen kan nu lämnas utanför din dörr om du inte är hemma.

Bring hemleverans kommer som standard att levereras med Flex delivery, vilket innebär leverans utan kvittens/signatur till mottagarens dörr. Detta innebär att ingen signatur krävs och du som kund behöver inte vara hemma för att ta emot ditt paket.

I särskilda fall kan Bring erbjuda dig valmöjligheten att omdirigera ditt paket så att det sker en leverans till ett Bring-ombud i stället för hemleverans. Om det är möjligt för din order, kommer Bring att meddela dig med denna valmöjlighet.

Det är viktigt att alltid fylla i korrekt mobilnummer och e-postadress för att kunna ta del av aviseringar från Bring.

Genom att välja detta leveransalternativ i kassan godkänner du som kund att du inte kommer att kvittera leveransen. När paketet är överlämnat till din adress så övergår risken till dig som kund.

Lossning

Vid leverans av vissa stora eller tunga artiklar krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin.  

Är du företagare? Läs mer om leveransalternativ i våra köpvillkor för företag.

Frakt

Fraktkostnader för privatpersoner

Leverans till utlämningsställe 

Fri frakt över 500 kr till utlämningsställe. För order under 500 kr inklusive moms utgår en fraktavgift på 49 kr för leverans till utlämningsställe. Paket hos ditt lokala utlämningsställe ska normalt hämtas ut personligen med giltig legitimation och sändningnummer. 

Leverans till butik

 Fri frakt för leverans till valfri Granngården-butik.

Hemleverans 

Fri frakt över 1500 kr för hemleverans. För order som understiger 1500 kr inklusive moms utgår en fraktavgift på 299 kr för hemleverans. Med hemleverans levererar DHL din vara direkt hem till dig (DHL Home Delivery). Din vara levereras vardagar mellan kl. 08.00-17.00 fram till porten eller tomtgränsen. Du aviseras alltid före leverans.

Farligt gods och skrymmande produkter

För produkter med märkningen "Farligt gods" eller "Skrymmande produkt" kan endast fraktalternativet hemleverans väljas.

Fraktkostnad för företagskunder

Hemleverans

Fri frakt över 1200 kr exklusive moms För order som understiger 1200 kr exkl. moms utgår en fraktavgift på 239,20 exklusive moms för hemleverans.

Leverans till butik

Fri frakt för leverans till valfri Granngården-butik.

Farligt gods och skrymmande produkter

För produkter med märkningen "Farligt gods" eller "Skrymmande produkt" kan endast fraktalternativet hemleverans väljas.

Fraktpåslag

Produkter som är skymmande och/eller belagda med fraktpåslag är märkta med ett rött informationstecken intill priset på produktsidan på granngården.se med textrutan: "SKRYMMANDE GODS" respektive "FRAKTPÅSLAG".

Skrymmande produkter skickas enbart som hemleverans, inte till utlämningsställe. För vissa produkter finns även möjligheten att hämta skrymmande produkter i butik. Detta anges i så fall i det röda informationstecknet på produktsidan. 

Ett paket bedöms vara skrymmande om det innehar en eller flera av nedan kriterier:

 • Vikt överstiger 20 kg
 • Längd överstiger 150 cm 
 • Längd + omkrets överstiger 300 cm

Eventuella färjekostnader till mottagare på öar står kunden för.

 • P.g.a. storlek och/eller tyngd är det ett extra fraktpåslag på en del produkter.
 • Den totala fraktkostnaden räknas ut i kassan först när du fyllt i postnummer för din leveransadress.
 • Fraktpåslag tillkommer utöver ordinarie fraktkostnad och även vid uppnådd fri frakt-gräns.