Gå till huvudinnehållet

Betalning

Dela

Hos Granngården kan du alltid välja mellan kortbetalning, direktbetalning, fakturabetalning och delbetalning

Klarna Privatkund

Tillsammans med Klarna erbjuder vi dig som privatperson följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

- Betala direkt: Ett snabbt och säkert sätt att betala från bankkonto eller kort. Med betala direkt sker en automatisk dragning från ditt bankkonto som baseras på autogiro. Ditt konto debiteras ca 2 bankdagar efter köpet genomförts. 

- Betala senare: Betalning mot Klarna faktura med 30 dagars betaltid från att vi skickar varorna. 

Klarna tar ut en fakturaavgift om 0 kr per köp. Vid sen betalning skickas en påminnelse där du åläggs att betala en påminnelseavgift. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma. 

- Dela upp: Upp till 36 månaders delbetalning. 

Du hittar mer om hur vi använder Klarna här och kan läsa mer om deras användarvillkor här.

För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalningsmetoder måste vi dela en del av din personliga information med Klarna, till exempel kontakt- och beställningsinformation, så att Klarna kan bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och skräddarsy betalningsmetoderna åt dig. Användningen av denna information regleras i enlighet med gällande dataskyddslagar och Klarnas dataskyddspolicy.

 

SVEA - Företag 

Kortbetalning

Granngården.se erbjuder en säker kortbetalning med VISA och MasterCard i samarbete med SveaWebPay som ingår i Svea Ekonomikoncernen. SveaWebPay är certifierade enligt standarden PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).

Granngården.se accepterar VISA- och Mastercard-anslutna kort utgivna i Sverige. Kortköpen sker direkt hos SveaWebpay och all information är krypterad enligt gällande standard och regler. Granngården.se hanterar eller sparar ingen kortinformation. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

Direktbetalning via internetbank

Vi erbjuder direktbetalning via internetbanken för kunder hos Swedbank, Handelsbanken och Nordea. Väljer du direktbetalning i kassan så kommer du under köpprocessen slussas till din internetbank för att slutföra betalningen. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen. När betalningen är genomförd, klicka på ”tillbaka till säljföretaget” för att slutföra din beställning.

Fakturabetalning

Fakturabetalning sker i samarbete med SveaWebPay. Fakturan skickas i en separat försändelse. Enligt lag så görs en lättare upplysning görs vid fakturaköp. Dessa upplysningar sparas inte och kommer således inte att påverka dig om du vill ansöka om t.ex. bostadslån. En kopia på att en upplysning har gjorts kommer även att skickas hem till dig.

Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift enligt lag samt dröjsmålsränta. Vid frågor angående detta vänligen kontakta Svea ekonomi på 08-514 931 13. När du väljer faktura som betalsätt väljer du att acceptera Svea Ekonomis allmänna villkor.

För att kunna välja faktura behöver du som privatperson vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och vara över 18 år. Företag som handlar på faktura skall vara registrerade hos Bolagsverket.