Gå till huvudinnehållet

Klätterros 'Alchymist' 1-pack

’Alchymist’ är en modern klätterros med gammaldags charm som även kan användas som buskros. De stora, tätt fyllda blommorna i olika nyanser av aprikos, rosa och orange har en underbar doft som påminner om te med honung.Säljs i 1-, 5- och 10-pack

Egenskaper

Klätterros ’Alchymist’ har ett kraftigt, tätt växtsätt med tjocka, styva grenar och blir cirka 200-250 cm hög. Plantera helst vid pergolor, stolpar, staket, rosenbågar och mot väggar som klätteros eller i rabatter och krukor som buskros. Placera gärna i näringsrik, mullrik och väldränerad jord för bästa utveckling.

Sorten är engångsblommande men blommar både länge och rikligt med stora tätt fyllda blommor i olika nyanser av aprikos, rosa och orange som doftar underbart med en doft av te med honung. Mycket fin som snittros!

Plantorna levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Latinskt namn: Rosa 'Alchymist'

Typ: Gammaldags

Familj/grupp: Modern buskros

Vuxen höjd: 200-250 cm

Utförande: Frilandsodlad/barrot 

Doft: Svag

Färg blomning: Aprikos/rosa/orange

Blomningstid: Juni-oktober

Trivs bäst i: Sol-halvskugga 

Jordmån: Mullrik, näringsrik och väldränerad 

Zon: 1-4 (5)

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.