Gå till huvudinnehållet

Juversåpa DeLaval Hamra, 10 l

Skonsam tvållösning för att fukta/blötlägga Drycel eller tygjuverdukar före mjölkning. Hamra Juversåpa är en koncentrerad grön såplösning. Den innehåller miljövänliga komponenter och är biologiskt nedbrytbar

Egenskaper

Varför använda DeLaval Juversåpa Hamra?
För att producera kvalitetsmjölk ska juvret först torkas av med en fuktad juverduk och därefter torkas torrt med papper innan spenkopparna sätts på. Grundlig avtorkning av juver och spenar före mjölkning är viktigt av flera orsaker:

  • Det är behagligt för kon och stimulerar henne till att aktivt “släppa ner” mjölken i juvercisternen. Detta gör att mjölkningen går lättare och att juvret töms på ett bra sätt.
  • På ett smutsigt juver finns det mängder av bakterier. Tvätta juvret innan du börjar mjölka, annars kan du få obehagliga överraskningar.
  • Sporer är ett stort problem för mejerierna. Sporer finns överallt i jord. De är tåliga mot kyla, vanliga desinfektionsmedel och överlever pastörisering. De förekommer dessutom ofta i gödsel och kan då lätt sätta sig på spenarna. Det enda effektiva sättet att få bort sporerna är att mekaniskt rengöra med en fuktad juverduk.

Innehåller bl.a. 2% mjukgörare med glycerol, sorbitol och lanolin. ph ca 5,5-6,5.

Blandas före användning 
Brukslösning 1%: 1 dl juversåpa / 10 liter ljummet (ca 35°C) vatten av god kvalitet.

DeLaval

DeLavals produkter används i över 100 olika länder inom jordbruk och djurhållning. Allt från stora lantbruk med avancerade maskinparker ner till enkla men rejäla diskborstar som är kända för att hålla, i princip, i all evighet.