Gå till huvudinnehållet

Japanskt gräs 'Malepartus'

I sorten miscanthus ingår många av våra mest älskade prydnadsgräs som med sina långa sirliga blad och många olika skepnader gör din trädgård lite vildare och lekfullare. Sorten 'Malepartus' är en av de största sorterna och vill gärna stå som solitär med gott om plats runt sig för att du bäst ska kunna njuta av dess prakt.

Egenskaper

Egenskaper för Japanskt gräs 'Malepartus' 
Prydnadsgräs skapar med sina långa sirliga blad och många olika skepnader en lite vildare och lekfullare trädgård. 'Malepartus' är en av de största sorterna och vill gärna stå som solitär med gott om plats runt sig. Vipporna är något mindre jämfört med hos andra prydnadsgräs men sorten tar igen det med ett imponerande fluffigt bladverk. 

Många av de lågväxande prydnadsgrässorterna smyger sig smidigt in bland perennerna i rabatten och gör den fyllig och tät och de högre gör ett dramatiskt intryck som solitärer. Vipporna är lika flotta under hösten och vintern, till och med i snö och kyla, när trädgården i övrigt är relativt livlös. 

Latinskt namn: Miscanthus sinensis 'Malepartus'
Krukstorlek: 3,5 liter
Typ: Gräs
Ändamål: Prydnadsgräs
Höjd färdigväxt: 180 cm 
Bladfärg: Grön
Färg blomning: Silvervita
Blomningstid: September-oktober
Trivs bäst i: Sol
Jordmån: Väldränerad

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.