Gå till huvudinnehållet

Hundfoder Fresco Frystorkat Nöt, 1 kg

Frescos frystorkade hundmat med nöt är tillverkat av rent kött, kalciumben, grönsaker, frukt och högkvalitativa oljor. Alla nödvändiga näringsämnen ingår i dessa grundläggande, naturliga ingredienser och inga artificiella mineraler eller vitaminer behövs.

Egenskaper

Egenskaper för Hundfoder Fresco Frystorkat Nöt
Produktionen av hundfoder Fresco skiljer sig från produktionen av andra torrfoder. Ingredienserna är inte tillagade (extruderade) i hög temperatur och högt tryck, utan är istället exklusivt luft- och frystorkade vilket resulterar i att alla nödvändiga näringsämnen kommer direkt från de ursprungliga färska ingredienserna.

  • Ingen extrusion, ingen kallpressning
  • 80% kött, slaktprodukter, kalciumben
  • 20% grönsaker, frukter och fina oljor
  • 0% spannmål, potatis, ris, soja

Vilka ingredienser finns i Fresco Frystorkat Nöt och varför?
Färskt kött
För att bygga och underhålla sina organ och muskler samt för att deras enzymer ska fungera ordentligt behöver hundar protein. Kött är en bra källa till protein eftersom det innehåller alla väsentliga aminosyror i rätt proportioner och har därmed hög biologisk kvalitet. Köttet innehåller även järn, selen, zink, selen och B-vitaminer.

Färskt nöthjärta
Färskt nöthjärta består huvudsakligen av muskler, det vill säga kött. Det är mycket rikt på protein utan att ha mycket fett och ger högkvalitativt kalium och biotin.

Färska bröstben
Fresco Frystorkat Nöt innehåller fina malda färska bröstben med naturligt kalcium, järn, värdefulla fettsyror och enzymer.

Färsk grön nötvom
Färsk grön nötvom är särskilt högkvalitativt eftersom det innehåller de gröna plantorna som redan bearbetats av nötkreaturen. Bakterierna i vommen har redan brutit ned dessa växter och omvandlat dem till högkvalitativt protein. Detta spelar en viktig roll för att hjälpa matsmältningen.

Frystorkad nötlever 
Frystorkad nötlever är särskilt näringsrik eftersom den innehåller mycket järn och många vitaminer som A, B2, B12 och biotin. Den mjuka frystorkningsprocessen bevarar värmekänsliga vitaminer.

Färska nötnjurar 
Färska nötnjurar är särskilt rika på protein men innehåller lite fett. Nötnjurarna innehåller mycket natrium, vitamin B12 och biotin.

Färska obehandlade äpplen 
Färska obehandlade äpplen direkt från bonden innehåller pektin, C-vitamin, kalcium, kalium, järn, natrium och fosfor.

Färska obehandlade päron 
Färska obehandlade päron direkt från bonden ger vitamin C och B-vitaminer men även massor av kalium, magnesium, zink, koppar, järn, jod, kalcium och fosfor.

Morötter och rödbetor 
Morötter och rödbetor innehåller många vitaminer och mineraler (framför allt kalium). Saponinerna och flavonoiderna som de innehåller stimulerar aptit och hjälper matsmältningen.

Solrosolja 
Högkvalitativ kallpressad solrosolja är en källa till E-vitamin, linolensyra och alfa-linolensyra samt essentiella fettsyror.

Blåbär 
Blåbär är främst en källa till mangan och koppar, men innehåller även vitamin C, järn, karoten, natrium, kalium, anthocyaniner och B-vitaminer.

Torskleverolja 
Torskleverolja är främst en källa till D-vitamin, men innehåller dessutom en hög andel vitaminer A och E och är även rik på omega-3 fettsyror och jod.

Laxolja 
Laxolja ger essentiella fettsyror och ger ett balanserat förhållande omega-6 till omega-3.

Algal lime- och tångmjöl 
Algal lime- och tångmjöl är viktiga mineralkällor och innehåller magnesium, fosfor, kalcium och jod.

Matningsguide
Blötlägg inte maten, men se alltid till att det finns gott om färskt vatten tillgängligt. Frescos torrfoder innehåller cirka 535 kcal / 100g.

Rekommendation
- Vuxna hundar: cirka 1% av kroppsvikten
- Små raser (upp till 15 kg): cirka 1,5% av kroppsvikten
- Valpar, unga hundar och lakterande hundar: cirka 4-6% av kroppsvikten

Garanterad analys 
Protein 49%, råoljor och fett 26%, fukt 14%, råaska 4%, råfibrer 4%

  • Naturliga ingredienser
  • Ingen extrusion, ingen kallpressning
  • Helt fritt från spannmål, potatis, ris och soja