Gå till huvudinnehållet
OBS! Alla växter från Omnia Garden skickas med hemleverans eller utlämningsställe, när det går, för kortast transporttid. De kan inte hämtas upp i våra butiker.

Höstanemon 'Robustissima' 1-pack

Art.nr:1262590

Höstanemonen tar vid med sina långa och ståtliga silverrosa blommor när resten av trädgården blommat färdigt. Passar utmärkt som snittblomma i sommarens buketter!

Produktdetaljer

Egenskaper för Höstanemon 'Robustissima'
Höstanemonen tar vid med sina långa och ståtliga silverrosa blommor när resten av trädgården blommat färdigt. Sorten har ludna knoppar och fylligt vackert mörkgröna blad med vita undersidor, blommar rikligt och passar utmärkt som snittblomma i sommarens buketter.

Höstanemonen planteras bäst på våren i stora sjok så att pålroten hinner etablera sig ordentligt innan blomning och trivs den förökar den sig lätt. Sorten vill inte gärna planteras om i onödan utan föredrar att stå orörd efter att den rotat sig.

Botaniskt namn: Anemone hybrid 'Robustissima'
Krukstorlek: 2 liter 
Typ: Perenn 
Ändamål: Prydnadsperenn 
Vuxen höjd: ca 120 cm 
Bladfärg: Grön 
Färg blomning: Ljusrosa
Blomningstid: Augusti-oktober 
Trivs bäst i: Sol-halvskugga 
Jordmån: Väldränerad
Planteringsavstånd: 50 cm
Snitt: Ja
Doft: Ja
Bivänlig: Ja
Härdighet: A

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.     

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!