Gå till huvudinnehållet

Havtorn 'Julia' 5-pack

Havtorn Julia (honplanta) blir en stor bred buske med vackert grågröna, silverglänsande blad och sorten är mycket uppskattad för sin tålighet och sina aromatiska, C-vitaminrika gulorangea frukter. 

Egenskaper

Egenskaper för Havtorn ’Julia’ 
Havtorn är en mycket uppskattad buske som får C-vitaminrika gulorangea frukter. De aromatiska frukterna används inom hälsomedicin som oljor, marmelader och kosttillskott och har i århundraden odlats för sina positiva hälsoegenskaper.

Den stora och breda havtornsbusken har vackert grågröna, silverglänsande blad och kan bli upp till 3 meter hög. Havtorn har ett brett växtsätt vilket gör att stöd kan vara på sin plats för att få upp höjden snabbt. Sorten är mycket tålig och klarar att växa i sand och torrjord i soliga lägen och eftersom den tål salt och vatten passar havtorn Julia bra som läplantering. Havtorn tål även kraftig beskärning.

Eftersom havtorn är tvåkönad krävs att du har både han- och honplantor för en säker skörd av bär och en lämplig fördelning kan vara 1 hanplanta på 5 honplantor. Låt honplantorna växa och håll nere hanplantan genom beskärning.

Latinskt namn: Hippophae rhamnoides
Typ: Prydnadsbuske
Uppskattad leveranshöjd: Busk A-kval
Lövverk färg: Grågrönt
Blomningsfärg: Oansenlig
Blomningstid: Maj
Trivs bäst i: Sol
Vuxen höjd: 3-5 meter
Vuxen bredd: 2-5 meter
Zon: 1-4

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.