Gå till huvudinnehållet

Havtorn 10-pack

Havtorn är en mycket uppskattad stor, bred buske med vackert grågröna, silverglänsande blad. Just denna sort är genetiskt blandat av hon- och hanplantor och passar därför när det inte är bären du är ute efter utan endast vill ha en tålig häck eller plantering.

Egenskaper

Egenskaper för Havtorn 
Havtorn är mycket uppskattad både för sin tålighet och för sina aromatiska, C-vitaminrika gulorangea frukter som används inom hälsomedicin som oljor, marmelader och kosttillskott. Eftersom havtorn är tvåkönad krävs både han- och honplantor för säker skörd av bär. Just denna havtornen är av originalsorten och genetiskt blandat av hon- och hanplantor vilket gör att den passar dig som inte är ute efter bären utan endast vill ha en häck eller plantering.

En havtornsbuske kan bli upp till 3 meter hög och eftersom växtsättet är brett kan stöd vara på sin plats för att få upp höjden snabbt. Den tåliga busken klarar att växa i sand och torrjord i soliga lägen och är lämplig som läplantering eftersom den tål både salt och vind. Havtorn tål även kraftig beskärning.

Latinskt namn: Hippophae rhamnoides
Typ: Prydnadsbuske
Uppskattad leveranshöjd: Busk A-kval
Lövverk färg: Grågrönt
Blomningsfärg: Oansenlig
Blomningstid: Juni
Trivs bäst i: Sol
Vuxen höjd: 3-5 meter
Vuxen bredd: 2-5 meter
Zon: 1-6

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.