Gå till huvudinnehållet

Hästkastanj Goliat 8-10 cm

Vårens primadonna som översållas med vackra rosavita asymmetriska blomsterklasar! Höstkastanjens breda konformade krona behöver plats för att komma till sin rätt och sorten passar därför utmärkt i den större trädgården.

Egenskaper

Höstkastanjens vackra blomsterklasar är formade i konformade ställningar och sitter sporadiskt spridda över hela trädet och kläder det som en rosavit täckmantel. Bladverket är frodigt och bladfärgen skiftar från ljusgrönt till mörkgrönt under säsong för att sedan övergå i sprakande höstfärger. På hösten mognar taggiga förkapslar med de karakteristiska klotformade kastanjerna i.

Alléträdet är uppkvistat till en hög stam på ca 180-220 cm och har en utvecklad krona.

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Latinskt namn: Aesculus hippocastanum

Typ: Alléträd 

Utförande: Barrot 

Uppskattad leveranshöjd: 3-4 m 

Höjd vuxen: 20-25 m 

Bredd vuxen: 10-12 m 

Färg lövverk: Grönt

Höstfärg: Orange

Blomningstid: Maj-juni

Blomningsfärg: Vit

Trivs bäst i: Sol-halvskugga 

Beskärningsperiod: Juli-september 

Jordmån: Kraftig, näringsrik, fuktig

Zon: 1-5

Alléträd odlas på vad som kallas högstam som har ett mått på ca 180-220 cm. När träden odlas grävs de med jämna mellanrum upp och beskärs både uppe och nere för att de ska bli hanterbara. Detta gör att träd med en stamomkrets på 6-8 cm upp till 12-14 cm har ungefär lika höjd vid leverans.

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.  

 

Omnia garden

Vackra levande växter med allt från jordgubbsplantor till stora träd med leverans hela vägen hem till din dörr!