Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Krafft Sensitive Mash, 15 kg

Helt havrefritt hästfoder med smakrika och hälsosamma råvaror som äpple, morot, jäst och linfrö. Mash Sensitive är perfekt för snabbare återhämtning efter prestation eller för att få en känslig hästmage i form.

EgenskaperSensitive Mash ska blandas med varmt eller kallt vatten och stå i ca 15 minuter före utfodring. Kan med fördel användas för att öka hästens vattenintag, stabilisera hästens vätskebalans, för snabbare återhämtning efter prestation, eller vid andra situationer där hästen har ett ökat vattenintag (diarré, kolikkänslig häst etc.). Innehåller en medelhög nivå protein.

Utfodra alltid med grovfoder före kraftfoder, och dela gärna upp kraftfodret på flera utfodringstillfällen per dag.

Vetekli 
Vetekli innehåller mestadels skal och fragment av vete som blir kvar efter att den stärkelserika kärnan tagits bort, den består alltså av mindre stärkelse och mer fiber än helt vete. Vetekli har goda dietiska egenskaper och är rikt på B- vitaminer. Vetekli dammar lätt och har en låg volymvikt, tänk på att väga torrvikt, bör utfodras blött. Har ett högt fosforinnehåll som dock är svårsmält.

Korn (flingor)
Korn har ett något högre energiinnehåll än havre, där energin kommer från ett högre stärkelseinnehåll. Kornets energi är mer svårupptaglig än havrens i hästens tunntarm (liksom majs). Korn har ett lägre fiberinnehåll och ett sämre proteininnehåll än havre.

Linfrö (värmebehandlad)
Linfrö är ett fettrikt frö, rik på omega 3. Varje linkapsel innehåller tio tillplattade, klart bruna och starkt glänsande frön. Innanför skalet finns ett cellager med hög halt av växtslem, som har goda dietiska egenskaper, slemmet skyddar tarmslemhinnan och underlättar tarmrörelserna. Lin innehåller ingen stärkelse. Linfrö har ett högt innehåll av protein, men en låg halt av essentiella aminosyror t.ex. är lysinhalten låg. OBS! Helt linfrö måste upphettas före användning.

Äppelpressmassa 
Äppelpressmassa är fasta rester från när man pressar äpple för att framställa t ex äppeldryck. Äppelpressmassa är mycket smaklig. Näringsmässigt bidrar äppelpressmassan med i huvudsak lättlösliga kolhydrater och växttråd.

Majs (flingor)  
Majs har liknande egenskaper som korn men lite mer energi och mindre protein.

Korn
Korn har ett något högre energiinnehåll än havre, där energin kommer från ett högre stärkelseinnehåll. Kornets energi är mer svårupptaglig i hästens tunntarm (liksom majs). Korn har en hård kärna och måste krossas eller blötläggas före utfodring (stöpas). Korn har ett lägre fiberinnehåll och ett sämre proteininnehåll än havre.

Vete (poppad) 
Vete är energirikt och innehåller relativt mycket stärkelse. Genom poppning blir stärkelsen lättare för hästen att ta upp, smältbarheten ökar.

Betmelass 
Betmelass är en energirik biprodukt från sockerindustrin. Har mycket god smaklighet och fungerar naturligt för att hålla ihop pelletsen.

Foderjäst/Bryggerijäst
Avdödad jäst som innehåller protein av bra kvalitet och B-vitaminer (främst B12) men även fosfor och flera spårämnen.

Morot
Morot är en smaklig råvara som innehåller mycket karotin.

Linfröolja
Linfröolja är mycket energirik och används för att tillföra fett och energi i fodret. Det är fettrika frö, rika på omega 3.

Natriumklorid
Natriumklorid, dvs. koksalt används för att tillföra salt till fodret.

Analysgaranti 
Torrsubstans: 87 %
Smältbar energi (DE): 11,6 MJ 
Omsättbar energi (ME): 10,1 MJ 
Råprotein: 12,0 % 
Smältbart Rp: 90 g 
Smältbart rp/energi (ME): 8,9 g 
Lysin: 5,0 % 
Växttråd: 8,0 % 
Råfett: 8,0 % 
Stärkelse: 35 % 
Socker: 7,2 %
Råaska: 6,8 %
Kalcium: 0,8 %
Fosfor: 0,5 %
Magnesium: 0,2 %
Natrium: 0,7 %
Kalium: 0,7 %

Tillsatser
Vitamin A: 14 400 IE 
Vitamin D3: 1 600 IE 
Vitamin E: 100 mg 
Vitamin K3: 2,4 mg 
Vitamin B1: 7 mg 
Vitamin B2: 5,5 mg 
Vitamin B6: 3,7 mg 
Vitamin B12: 0,03 mg 
Pantotensyra: 10 mg 
Folinsyra: 3,5 mg 
Biotin: 0,2 mg 
Järn E1 (sulfat): 80 mg 
Jod E2 (kalciumjodat): 0,8 mg 
Kobolt E3 (karbonat): 0,4 mg 
Koppar E4 (sulfat): 24 mg 
Mangan E5 (oxid): 48 mg 
Zink E6 (oxid): 96 mg
Selen E8 (natriumselenit): 0,5 mg

  • Passar alla hästar
  • Smaklig och får igång aptiten
  • För en balanserad matsmältning