Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Krafft Performance MaxBalance, 20 kg

Kompletteringsfoder för högpresterande eller känsliga hästar. Fodret har en hög SPC-effekt per kg foder, vilket påskyndar återhämtningen efter träning.

Produktdetaljer

  • Kompletteringsfoder för prestationshästar
  • För känslig mage
  • Återvinningsbar papperssäck
  • Tänk på mineraltillförseln vid låg giva
  • Klimatmärkt
  • Pellets, 8 mm

Utfodra alltid med grovfoder före kraftfoder, och dela gärna upp kraftfodret på flera utfodringstillfällen per dag.

SPC för bättre vätskebalans och känslig mage 

SPC (Specially Processed Cereals) är en specialbehandlad havre tillverkad under en naturlig process med vatten och värme där inga tillsatser används. Stärkelsen i havren bryts delvis ned under processen och ett antal naturliga ämnen bildas. Ämnen som bland annat stimulerar hästens egen produktion av proteinet AF(antisekretorisk faktor). AF kan bidra till att hästen förlorar mindre vätska till exempel vid diarréer och att den återhämtar vätskeförluster snabbare.

Patenterad process 

SPC baseras på ett patent inom Lantmännen och har tagits fram i samarbete med forskare och ledande proffs inom hästsporten.

Råvaruinnehåll

HAVRE SPC

SPC havre är en specialprocessad havre helt utan tillsatser. Den patenterade specialprocessen har en dokumenterad positiv effekt på vätskeregleringen hos häst såväl som hos människa och andra djurslag, genom aktivering av kroppsegna reglerande funktioner. Egenskaperna som havren får i samband med processen kan därmed förkorta tiden för återhämtning i vätskebalans efter hårda prestationer eller diarréer.

VETEKLI 

Vetekli innehåller mestadels skal och fragment av vete som blir kvar efter att den stärkelserika kärnan tagits bort, den består alltså av mindre stärkelse och mer fiber än helt vete. Vetekli har goda dietiska egenskaper och är rikt på B- vitaminer. Vetekli dammar lätt och har en låg volymvikt, tänk på att väga torrvikt, bör utfodras blött. Har ett högt fosforinnehåll som dock är svårsmält.

HAVREKLI 

Havrekli kan också kallas kli av skalad havre. Kännetecknas av goda dietiska egenskaper och högt innehåll av växtfiber och s.k. betaglukaner.

PRESSAD BETMASSA 

Pressad betmassa är en fiberrik produkt från sockerindustrin med lågt sockerinnehåll, utan tillsatt melass. Den har ett högt innehåll av lätt nedbrytbara fibrer, framförallt pektin, och innehåller ingen stärkelse, på så sätt bidrar den till ett högt energiinnehåll samtidigt som den gynnar en välbalanserad grovtarmsflora. Innehåller relativt mycket av den essentiella aminosyran lysin.

VETE 

Vete har ett högt energiinnehåll, ett högt proteininnehåll men inte så bra proteinkvalité till unga hästar. Det klibbar lite, en egenskap som vi utnyttjar för att hålla ihop pellets (tillsammans med melass).

BETMELASS 

Betmelass är en energirik biprodukt från sockerindustrin. Har mycket god smaklighet och fungerar naturligt för att hålla ihop pelletsen.

GRÖNMJÖL 

Nermalt gräs som innehåller, liksom lusern, mycket protein av god kvalitet och mycket växttråd. Används tillsammans med lusern och har mycket god smaklighet. Gräset skördas 3-4 gånger per säsong beroende på väderbetingelser för att nå optimal kvalitet.

NATRIUMKLORID 

Natriumklorid, dvs. koksalt används för att tillföra salt till fodret.

Analys

Torrsubstans: 87% 

Smältbar energi (DE): 12,2 MJ 

Omsättbar energi (ME): 10,5 MJ 

Råprotein: 10% 

Smältbart råprotein: 75 g 

Smältbart råprotein/energi (ME): 7,1 g/MJ 

Lysin: 4 g 

Växttråd: 13% 

Råolja och råfett: 4% 

Stärkelse: 27% 

Socker: 4% 

Råaska: 6% 

Kalcium: 0,7 % 

Fosfor: 0,4 % 

Magnesium: 0,3 % 

Natrium: 0,3 % 

Kalium: 0,3 %

Tillsatser

Vitamin A: 10 000 IE 

Vitamin D3: 1 000 IE 

Vitamin E: 400 mg 

Vitamin C: 50 mg 

Vitamin K3: 0,1 mg 

Vitamin B1: 10 mg 

Vitamin B2: 10 mg 

Vitamin B6: 2 mg 

Vitamin B12: 0,1 mg 

Pantotensyra: 5 mg 

Niacin: 10 mg 

Folinsyra: 2 mg 

Biotin: 0,1 mg 

Järn (sulfat): 63 mg 

Jod (kalciumjodat): 0,12 mg 

Kobolt: 0,3 mg 

Koppar (kelat med aminosyror): 20 mg 

Koppar (sulfat): 15 mg 

Mangan: 50 mg 

Zink: 100 mg 

Selen (selenjäst): 0,2 mg 

Selen (natrium selenit): 0,2 mg

Beräknat klimatvärde (CO2 ekv.): 375 g

Vill du köpa hästfoder på pall? En pall består av 30 säckar. Vid leverans av helpall av krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Krafft

Krafft är Sveriges största leverantör av hästfoder och bygger sin verksamhet på en nära kontakt med hästägare över hela Sverige. Som ett företag inom Lantmännenkoncernen har Krafft lång och gedigen kunskap om råvaror, tillverkningsprocesser och utveckling av hästfoder.