Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Dodson & Horrell Performance Conc. Muesli 20kg

Dodson & Horrell Performance Concentrate Muesli är ett müslifoder av hög kvalitet för topprestationer. Det koncentrerade tillskottsfodret är mycket energirikt och har ett högt innehåll av essentiella aminosyror, vitaminer och mineraler.

Egenskaper

Egenskaper för Hästfoder Dodson and Horrell Performance Concentrate Muesli
Mineralinnehållet i Performance Concentrate från Dodson & Horrell är baserat på organiska (bioplex) och oorganiska mineraler som i kombination ökar upptagningen av spårelement. Innehållet av vitamin E är högt i förhållande till andra foderblandningar och det höga innehållet av essentiella aminosyror försäkrar ett bra utnyttjande av proteininnehållet. Innehållet av frukt, grönsaker och örter bidrar med att ge fodret en god smak och främjar matlusten.

Foderblandningen innehåller även en aktiv jästkultur, Actisaf, som understödjer fibernedbrytningen och därmed hästens egenproduktion av B-vitaminer. Performance Concentrate innehåller dessutom QLC (Quality Life Care) som är en fantastisk blandning av naturliga antioxidanter, utvunnet av växter som är rika på antioxidanter. De är speciellt beräknade till att arbeta i synergi med de redan existerande antioxidanterna (mineraler och vitaminer), som finns i alla foderblandningar från Dodson & Horrell. Det koncentrerade innehållet gör att Performance Concentrate kan ges som enda foder eller kompletteras med lusern och/eller havre om hästen saknar energi.

På grund av den låga dagliga doseringen passar fodret särskilt bra till rid- eller tävlingshästar som lätt går upp i vikt men som samtidigt har behov av näringsämnen till prestation och muskelarbete.

Sammansättning
Vetekli, Värmebehandlat korn, Gräs, Solrosextrakt, Värmebehandlat vete, Sockerrörsmelass, Omelasserade sockerbetsfibrer, Skalfritt sojamjöl, Kalciumkarbonat, Värmebehandlat majs, Linfrö, Linfröexpeller, Rapsolja, Värmebehandlade ärtor, Hela sojabönor, Monokalciumfosfat,  Salt, Magnesiumoxid, Dikalciumfosfat, Kaliumklorid, Svarta vinbär, Grönkål, Spenat, Rödbetor, Rosmarin, Nypon, Granatäpplen, Mynta, Basilika, Fruktos, ActiSaf jästkultur

Dodson & Horrell

Alla hästfoder från Dodson & Horrell tillverkas med rena råvaror av högsta kvalitet. De arbetar nära lokala jordbrukare i framtagning av råvaror för att garantera just kvalitet och säkerhet. Redan 1985 belönades de med "Royal Warrant" vilket innebär att de är kunglig hovleverantör.