Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Dodson and Horrell Pasture Mix, 20 kg

Pasture Mix är en välsmakande, fiberrik müsliblandning från Dodson & Horrell med ett lågt energi- (kalori) och proteininnehåll och högt fiberinnehåll. Hästfodret passar till lättfödda hästar i lätt arbete och hästar med tendens till stress.Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker.

Egenskaper

Egenskaper för Hästfoder Dodson & Horrell Pasture Mix 
Pasture Mix från Dodson & Horrel är baserat på lättsmälta fibrer och värmebehandlat spannmål, utan havrestärkelse. För att ge hästfodret en god smak har morötter, vitlök och mynta tillsatts.

Lättfödda hästar och ponnyer har ett lägre energibehov än varmblodshästar eller fullblodshästar och tenderar att bli överviktiga när de utfodras med foder som havre, korn eller foderblandningar anpassade till normalfödda hästar. Pasture Mix tillgodoser den lättfödde hästens protein och mineralbehov vilket leder till en god vikt och hälsa.

Pasture Mix kan användas dagligen i en liten mängd, i kombination med ett vitamin-/mineraltillskott, till hästar och ponnyer som tenderar att bli överviktiga.

Om hästen behöver extra kalorier kan du tilldela den rekommenderade dagliga dosen (600 g/100 kg häst - hästar i lätt/moderat arbete) utan att komplettera med vitamin-/mineraltillskott.

Dodson & Horrell Pasture Mix kan även användas som ett energitilskott för hästens normala utfodring (exempelvis upp till 1 kg Pasture Mix per dag till en 500 kg häst).

Dodson & Horrell

Alla hästfoder från Dodson & Horrell tillverkas med rena råvaror av högsta kvalitet.