Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Dodson and Horrell KwikBeet, 18 kg

Hästfoder KwikBeet från Dodson & Horrell är ett lättsmält blötläggningsfoder med ett högt innehåll av smältbara fibrer som passar alla typer av hästar. KwikBeet består av värmebehandlade flingor från sockerbetor där sockret tagits bort och innehåller max 5% socker.Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker. 

Produktdetaljer

Dodson & Horrell KwikBeet tillför hästen smältbara fibrer som förbereder mikrofloran i matsmältningssystemet. En ökad fiberandel i hästens fodergiva bidrar till att förbättra hästens uthållighet och prestation. En annan stor fördel med detta blötläggningsfoder är den snabba uppblötningstiden (5-15 minuter i varmt eller kallt vatten) innan användning.

KwikBeet kan med fördel ersätta en del eller hela spannmålsmängden så att den samlade fodergivan får ett reducerat innehåll av stärkelse. Hästfodret kan även kompletteras med hö/hösilage. Fodret har inte tillsatts mineraler eller vitaminer och ska därför kompletteras med ett tillskottsfoder eller en mineral-/vitaminblandning.

KwikBeet passar till:

  • Tävlingshästar för att upprätthålla en bra vätskebalans och förbättra uthålligheten
  • Föl och åringar
  • Äldre hästar med dåliga tänder
  • Hästar på boxvila
  • Överviktiga hästar/ponnyer eftersom det ger en bra mättnadskänsla
  • Istadiga hästar (för att reducera stärkelseinnehållet)

Dodson & Horrell

Alla hästfoder från Dodson & Horrell tillverkas med rena råvaror av högsta kvalitet. De arbetar nära lokala jordbrukare i framtagning av råvaror för att garantera just kvalitet och säkerhet. Redan 1985 belönades de med "Royal Warrant" vilket innebär att de är kunglig hovleverantör.