Gå till huvudinnehållet

Hästfoder British Horse Feed Fibre-Beet, 20 kg

British Horse Feed Fibre-Beet är ett lättsmält foder med ett högt innehåll av lättsmälta fibrer som passar de flesta hästar och ponnyer. En av fördelarna med Fibre-Beet är den korta uppblötningstiden innan användning.

Egenskaper

Egenskaper för Hästfoder British Horse Feed Fibre-Beet
Hästfoder British Horse Feed Fibre-Beet är ett toppkvalitativt fiberhaltigt kompletteringsfoder till alla typer av hästar och ponnies. Det lättsmälta fodret består bland annat av mikroniserade (värmebehandlade) fibrer från sockerproduktion (där man tagit bort sockret), lucern och havrekli. Kombinationen av mikroniserade betfibrer och lucern ger ett högre innehåll av lättsmälta fibrer jämfört med bara betfibrer.

Detta fiberrika hästfoder är en blandning mellan grovfoder och kraftfoder. Fibre-Beet kan med fördel ersätta en del eller hela spannmålsmängden så att den totala foderransonen får ett minskat innehåll av stärkelse. Produkten kan också komplettera hö/hösilage. Fodret är aptitligt och tillför hästen lättsmälta fibrer som förbättrar mikrofloran i matsmältningssystemet.

En av fördelarna med Fibre-Beet är den korta uppblötningstiden (15-45 minuter i varmt respektive kallt vatten) innan användning. Eftersom Fibre-Beet blöts upp i vatten är det dammfritt och tillför hästen, förutom lättsmälta fibrer, en del vätska.

British Horse Feed Fibre-Beet har inte tillsatts mineraler eller vitaminer och ska därför kompletteras med ett kompletteringsfoder.

Fibre-Beet är lämpligt för:

  • Prestationshästar för att upprätthålla en bra vätskebalans och förbättra uthållighet
  • Föl och unghästar
  • Äldre hästar med dåliga tänder
  • Hästar på boxvila
  • Överviktiga hästar/ponnyer eftersom det ger en bra mättnadskänsla
  • Oroliga hästar (för att minska stärkelsesinnehållet)
  • Övergången till vinterfoder

Sammansättning
Värmebehandlat sockerbetsfibrer, lucern, havrekli, sockerrörsmelass, vegetabilisk olja, biotin, pepparmynt

Analytiska ingredienser
Lättsmält energi 11 MJ/kg 0,83 FE/kg 
Torrsubstans 90 % 
Råprotein 10 % 
Smältbart råprotein 62,5 g/kg 
Råfett 3 % 
Råaska 10 % 
Växttråd 22 % 
Natrium 0,08 % 
Stärkelse 3 % 
Socker 5 %

Tips!
Om du redan utfodrar med både Speedi-Beet/betpiller och lucern, kan du med fördel ersätta dessa två produkter med Fibre-Beet.