Gå till huvudinnehållet

Halmgranulat Strohfelder, Storsäck 1000 kg (Hemleverans)

Extra värmebehandlad halmgranulat från Strohfelder tillverkad av 100% rena vetehalmfibrer. Denna innovativa dammfria strölösning neutraliserar effektivt lukten av ammoniak och har en uppsugningsförmåga på hela 400%.Varje säck innehåller 1000 kg. Minsta beställning är 12 säckar.Pris per storsäck vid hemleverans:

Egenskaper

Egenskaper för Halmgranulat Strohfelder 
Strohfelders halmgranulat är en innovativ strölösning tillverkad av 100% vetehalm som värmebehandlas i 120° C vilket eliminerar eventuell salmonella, mögel, svamp, colibakterier och andra motsvarande riskfaktorer. Halmgranulatet är ett mycket mjukt och dammfritt strö med en uppsugningsförmåga på 400% och som effektivt tar bort ammoniaklukten vilket gör att inomhusluften förbättras avsevärt. Dess mjukhet och porositet gör det dessutom till ett utmärkt strö även för kalvbås. Strömedlet innehåller inga kemikalier som doftämnen, extrakt eller bindemedel vilket bidrar till en mer allergivänlig miljö för både djur och människor.

Strohfelders halmgranulat håller sig på plats i sluttande liggbås och även på hala gummimattor betydligt bättre än både torv och barkflis. Sammansättningen minskar risken för att djuren halkar och minskar därmed även risken för eventuella skador. Strömedlet lämpar sig mycket väl för maskinell spridning och det täpper inte igen varken flytgödselrännor eller urinavlopp.

 • Dammfritt strö
 • Värmebehandlad vid 120° C
 • Uppsugningsförmåga 400%
 • Tillverkat av 100% vetehalm
 • Ljus färgton
 • Fritt från salmonella, mögel och andra skadliga bakterier
 • Eliminerar effektivt ammoniaklukt
 • Neutralt pH-värde 7
 • Täpper inte igen flytgödselrännor eller urinavlopp
 • Utmärkt gödsel som förmultnar inom 2-3 månader
 • Enkel renhållning av boxarna
 • Sparar tid och pengar

För kor 
Rengör liggbåsen noggrant från gammalt strö och ingrodd smuts. Sprid varje morgon och kväll ut ett jämt lager om 250-300 gram halmgranulat i liggbåsen. Städa endast de smutsiga ställena i liggbåset dagligen.

För grisar 
Rengör båsen noggrant från gammalt strö. Sprid ut ett jämt lager av halmgranulat, cirka 2 kg/m2. Tillsätt granulat vid behov när smutsiga ställen har rengjorts. Granulatet behöver inte förnyas under hela uppfödningsperioden.

Strömedlet passar även bra till höns, kyckling ock kalkon.

För broilers 
Förbrukningen av Strohfelder halmgranulat i köttgårdar är cirka 1 kg/m, vilket är tillräckligt för hela uppfödningsperioden (ca 35-42 dagar), och säkerställer ett rent och torrt golv hela tiden. Det är inte nödvändigt att lägga till eller ersätta ströet under djurkullens tillväxtperiod.

För höns 
Förbrukning av halmgranulat är ca 6-12 kg/m, vilket är tillräckligt för hela uppfödningsperioden (ca 200-356 dagar), och säkerställer ett rent och torrt golv hela tiden. Det är inte nödvändigt att tillsätta eller ersätta ströet under djurkullens tillväxtperiod.

För kalkon
Förbrukningen på kalkongårdar är ca 10-12 kg/m, vilket är tillräckligt för hela uppfödningsperioden (ca 75-120 dagar), och garanterar ett rent och torrt golv hela tiden. Det är inte nödvändigt att tillsätta eller ersätta ströet under djurkullens tillväxtperiod.