Gå till huvudinnehållet

Häcksax STIHL HSA 56 C-Line, 36 V

Lätt batterihäcksax med mycket bra skäreffekt för klippning av häckar och buskar i trädgården. Enkel att använda och så tyst att det inte krävs några hörselskydd. Levereras komplett med batteri och laddare.För avhämtning i butik
Miljömärke Gröna Punkten

Egenskaper

För trädgården och fritidstomten finns STIHL

Följande maskiner ingår i serien:

Lövblås BGA 56

Trimmer FSA 56

Häcksax HSA 56

Motorsåg MSA 120 C-BQ

Häcksaxen är utrustad med en kniv som klipper i båda riktningarna. Innovativ knivgeometri med droppformade grenhållare håller grenarna på plats för knivskären.

Batteri AK 10

Kompakt Lithium-Ion batteri till STIHL BatteriSystem Compact med en batterispänning på 36 V och en effekt på 59 Wh. Driftstid beror på maskin. Med laddningsindikator (LED). Kompatibelt med laddarna AL 101, AL 100, AL 300 och AL 500.

Laddare AL 101 

Laddare till STIHL BatteriSystem Compact. Med laddningsindikator (LED) och kardborrband som kabelhållare. Laddare kan vid behov fästas på väggen.

Dubbelsidigt slipade knivar

STIHL häcksaxar har dubbelsidigt diamantslipade knivar som skär lika bra på alla håll. Eftersom båda sidorna på knivarna är lika vassa är det enkelt att alltid ha rätt arbetsställning och det ger också ett optimal skär i hörn.

Innovativt knivsystem 

Kniven är utrustade med droppformade hållare så att grenen inte böjer sig när kniven ska skära. Skäreffekten förbättras betydligt.

Knivskydd 

Knivskyddet som ingår i standardutrustningen underlättar marknära arbeten och arbeten längs med murar och andra hinder, samtidigt som det skyddar specialkniven mot skador.

Mjukt grepp med driftsreglage 

Det mjuka greppet med driftsreglage för på- och avstängning samt låsspärr absorberar en del av vibrationerna samtidigt som det är mycket greppvänligt. Låsspärr för ökad säkerheten.

Transportläge 

Batteriet kan sättas i två olika lägen i maskinen. I första läget, transportläget, är batteriet fast fixerat i maskinen, men inte i kontakt med kontaktytorna i maskinen. I andra läget, driftsläget, är batteriet helt intryckt och batteriets och maskinens kontaktytor ligger mot varandra.

Tvåhandsdrift

Genom att samtidigt aktivera reglaget på bygelhandtaget och det bakre handtaget startas maskinen snabbt och enkelt. På det bakre reglaget justeras knivhastigheten steglöst – för fina och rena snitt. Mycket praktiskt. Tvåhandsdriften fungerar lika bra för höger- som vänsterhänta.

Tyst gång

Maskinerna i STIHL BatteriSystem Compact arbetar så tyst att du inte behöver ha på dig några hörselskydd.

Upphängningsögla

Batterihäcksaxarna hängs enkelt upp för förvaring i den integrerade öglan utan att ta någon extra plats.

Teknisk data

Batterisystem: AK-system

Batteri: 1x2,1 Ah (AK 10)

Effekt: 36 V / 2,1 Ah / 72 Wh

Borstlös: Nej

Svärdlängd: 45 cm

Grenkapacitet: 30 mm tandavstånd

Svärdskydd: Ja

Vridbart bakre handtag: Nej

Vikt: 2,9 kg (exkl batteri) 


 

Stihl

Tyska Stihl står för tradition och kvalitet sedan 1926 då de utvecklade den första kedjesågen. Du kan vara säker på att du får en maskin av högsta kvalitet när du väljer Stihl.