Gå till huvudinnehållet

Häcksax Stihl HSA 56 C-Line, 36 V

Lätt batterihäcksax med mycket bra skäreffekt för klippning av häckar och buskar i trädgården. Enkel att använda och så tyst att det inte krävs några hörselskydd. Levereras komplett med batteri och laddare.För avhämtning i butik Mer

Art.nr : 1260872

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Jobba med Stihl!
Stihl tillverkade sin första motorsåg redan 1926 och är ett av världens mest köpta varumärke inom skog och trädgårdsmaskiner. Vi är därför stolta över att nu kunna erbjuda Stihls produkter i våra butiker. Med dess innovativa lösningar och höga kvalitet är vi säkra på att oavsett om du är hobby- eller proffsbrukare av maskiner kommer du att hitta det du söker hos oss.
 

För trädgården och fritidstomten lanserar Stihl ett nytt BatteriSystem, Compact – med tysta, lätta och effektiva maskiner med starka 36 V Lithium-Ion batterier. Självklart passar batterierna i alla maskinerna som ingår i Compact serien.

Följande maskiner ingår i serien:
Lövblås BGA 56
Trimmer FSA 56
Häcksax HSA 56
Motorsåg MSA 120 C-BQ

Häcksaxen är utrustad med en kniv som klipper i båda riktningarna. Innovativ knivgeometri med droppformade grenhållare håller grenarna på plats för knivskären.

Batteri AK 10
Kompakt Lithium-Ion batteri till Stihl BatteriSystem Compact med en batterispänning på 36 V och en effekt på 59 Wh. Driftstid beror på maskin. Med laddningsindikator (LED). Kompatibelt med laddarna AL 101, AL 100, AL 300 och AL 500.

Laddare AL 101 
Laddare till Stihls BatteriSystem Compact. Med laddningsindikator (LED) och kardborrband som kabelhållare. Laddare kan vid behov fästas på väggen.

Dubbelsidigt slipade knivar
Stihl häcksaxar har dubbelsidigt diamantslipade knivar som skär lika bra på alla håll. Eftersom båda sidorna på knivarna är lika vassa är det enkelt att alltid ha rätt arbetsställning och det ger också ett optimal skär i hörn.

Innovativt knivsystem 
Kniven är utrustade med droppformade hållare så att grenen inte böjer sig när kniven ska skära. Skäreffekten förbättras betydligt.

Knivskydd 
Knivskyddet som ingår i standardutrustningen underlättar marknära arbeten och arbeten längs med murar och andra hinder, samtidigt som det skyddar specialkniven mot skador.

Mjukt grepp med driftsreglage 
Det mjuka greppet med driftsreglage för på- och avstängning samt låsspärr absorberar en del av vibrationerna samtidigt som det är mycket greppvänligt. Låsspärr för ökad säkerheten.

Transportläge 
Batteriet kan sättas i två olika lägen i maskinen. I första läget, transportläget, är batteriet fast fixerat i maskinen, men inte i kontakt med kontaktytorna i maskinen. I andra läget, driftsläget, är batteriet helt intryckt och batteriets och maskinens kontaktytor ligger mot varandra.

Tvåhandsdrift
Genom att samtidigt aktivera reglaget på bygelhandtaget och det bakre handtaget startas maskinen snabbt och enkelt. På det bakre reglaget justeras knivhastigheten steglöst – för fina och rena snitt. Mycket praktiskt. Tvåhandsdriften fungerar lika bra för höger- som vänsterhänta.

Tyst gång
Maskinerna i Stihls BatteriSystem Compact arbetar så tyst att du inte behöver ha på dig några hörselskydd.

Upphängningsögla
Batterihäcksaxarna hängs enkelt upp för förvaring i den integrerade öglan utan att ta någon extra plats.

Teknisk data
Effekt: 36 V - 1,6 Ah (med batteri AK10)
Batterisystem: Stihl C-Line
Svärdlängd: 45 cm
Grenkapacitet: 30 mm
Svärdskydd: Ja
Hedgesweep/Uppsamlingsplåt: Nej
Vridbart bakre handtag: Nej
Vikt: 2,9 kg (exkl batteri) 


 

Stihl

Vi på Granngården är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment från välrenommerade proffsvarumärket STIHL.