Hönsguide - skaffa höns

Intresset för att skaffa höns är större än någonsin och vi förstår varför, det är både ekosmart och roligt. Därför har vi sammanställt en hönsguide med sju steg som hjälper dig med allt du behöver veta för att skaffa höns.

Hos Granngården hittar du allt du behöver för att skaffa höns eller underhålla en verksamhet med hönor.

hönsguide lisa granngården
Hej! Jag heter Lisa Östholm och är en av Granngårdens hönsexperter. I den här hönsguiden hittar du delar av vårt breda sortiment inom höns och fjäderfä, både för dig som har det som hobby eller verksamhet. Jag hoppas att du hittar det du letar efter och samtidigt får lite tips och goda råd på vägen.
Hönsguide - allt du behöver för att skaffa höns finns online på granngården.seAllt du behöver för att komma igång med höns

Att ha höns är enklare än man tror – och roligare! Förutom goda ägg får du också trivsamma hjälpredor i trädgården. Bor du på landet eller har tillgång till trädgård och uthus, är steget inte så långt.

Att skaffa några höns som ger ägg till husbehov är både trevligt och ekosmart. Just nu råder det en stor hönstrend och det beror säkert på att vi värdesätter självhushållningen allt mer och att vi bryr oss om var maten kommer ifrån. Hönorna blir också en del av det naturliga kretsloppet. De äter våra rester och deras spillning blir till ett utmärkt bränsle för komposten.

Våren är den perfekta tiden för att börja planera för höns. I vårt utbud på Granngården kring höns och fjäderfä hittar du ett brett sortiment av utrustning och foder till kycklingar, höns, ankor, gäss och kalkoner. Vi arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra utbudet både för dig med några få djur och även för dig som har en större produktion. Gemensamt för båda varianterna är att du ska hitta det du behöver till dina djur för att de ska må bra.

Rent vatten och nytt foder dagligen är två mycket viktiga delar för friska djur. Hönsgården ska också städas och mockas regelbundet. Vårt utbud av olika strömedel med tillhörande desinfektionsmedel skapar möjlighet för en god och bra inomhusmiljö vilket är väldigt viktigt, speciellt för unga djur. Hos oss hittar du även mindre hönshus och värpreden om du inte har möjlighet att bygga en egen hönsgård från grunden. När det kommer till foder strävar vi efter att ha ett komplett utbud.

För dig med hobbyverksamhet och som vill ha extra fina ägg att plocka till frukosten har vi ett anpassat foder. Och glöm inte att ge dina höns snäckskal som är viktigt för att få fina skal på äggen. Har du en större producerande verksamhet hittar du även äggkartonger, äggbrickor och andra förpackningar i vårt sortiment. Det är enkelt att beställa och vi levererar varorna direkt hem till dig.

Klicka vidare i vår hönsguide på sju steg för att lära dig allt om höns. Guiden passar både för dig som funderar på att skaffa höns eller dig som redan har höns.