Gå till huvudinnehållet

Grästrimmer STIHL FS 55

Stark och mångsidig grästrimmer som lämpar sig alldeles utmärkt för att trimma gräsmattan, klippa runt träd och buskar, längs gångar och rabatter. Tar utan problem segt, tovigt och långt gräs, ogräs med mera. 
Miljömärke Gröna Punkten

Egenskaper

Produkt är kompatibel med Gräsklinga STIHL 230/25. Kan komma att behöva kompletteras med ytterligare delar.

Jobba med STIHL

STIHL tillverkade sin första motorsåg redan 1926 och är ett av världens mest köpta varumärke inom skog och trädgårdsmaskiner. Vi är därför stolta över att nu kunna erbjuda STIHL produkter i våra butiker. Med dess innovativa lösningar och höga kvalitet är vi säkra på att oavsett om du är hobby- eller proffsbrukare av maskiner kommer du att hitta det du söker hos oss.

Egenskaper för Grästrimmer STIHL FS 55

Trimmern har en modern STIHL 2-MIX motor som ger lägre utsläpp och lägre bränsleförbrukning. Kan köras både med trimmertråd, PolyCut knivar och gräsklingor. Har en mjuk och vadderad axelrem som gör arbetet mer säkert och avslappnat.

Elektroniskt tändsystem 

Det helelektroniska tändsystemet ger en säker och enkel start samt en lugn och jämn motorgång. Dessutom förbättras förbränningen, utsläppen av skadliga ämnen minskar och dirftssäkerheten ökar.

Engreppsreglage

Samtliga motorns driftslägen sitter samlade i ett och samma handtag. Arbetet blir enkelt och bekvämt samtidigt som det höjer säkerheten.

Primer 

Med den manuella bränslepumpen pumpas bensin in i förgasaren med några enkla tumtryck. Du behöver inte längre rycka i startsnöret för att få fram bensin till förgasaren. Det är ingen risk för överfyllnad då all överflödig bensin rinner tillbaka ner i tanken.

Skyddsglasögon 

För din säkerhet levererar vi alltid med ett par skyddsglasögon. Glasögonen har en bra passform och breda sidoskydd. 

Styre 

Ett styre underlättar arbetet och förbättrar ergonomin och är det naturliga förstahandsvalet vid arbete över större ytor. Med ett styre kan man arbeta lugnt och metodiskt i stora pendlande rörelser, från sida till sida. Styret kan också justeras efter eget behov.

Tekniska data 

Cylindervolym: 27,2 cm³ 

Effekt: 0,75/1 kW/hk 

Klippdiameter: 420 mm

Ljudeffektnivå med metallverktyg: 107 dB(A) 

Ljudeffektnivå med trimmerhuvud: 108 dB(A) 

Ljudtrycksnivå med metallverktyg: 94 dB(A)

Ljudtrycksnivå med trimmerhuvud: 95 dB(A)

Skärverktyg: AutoCut C 25-2

Tankvolym: 0,33 l

Totallängd: 170 cm

Vibrationer med metallverktyg - vänster/höger: 6,8/5,6 m/s² 

Vibrationer med trimmerhuvud - vänster/höger: 5,5/5,5 m/s² 

Vikt: 4,9 kg