Gå till huvudinnehållet

Gräsmattenäring EcoFarma ProSoil GreenCare Mossa, 3 l

Gräsmattenäring ProSoil GreenCare Mossa från EcoFarma ger grönt gräs och friskare jord utan mossa. GreenCare Mossa är speciellt framtagen för behandling av de delar av gräsmattan som är angripna av mossa. Produkten innehåller naturliga humusämnen och är långtidsverkande med effekt redan efter några dagar.

Egenskaper

Gräsmattenäring ProSoil GreenCare Mossa från EcoFarma är en snabbverkande, effektiv och miljövänlig jordförbättrare speciellt framtagen för gräsmattor med mossproblem. Mossa kan bara konkurrera med gräset i syrefattig jord med lågt pH. Behandling med GreenCare Mossa ger en kraftig syresättning av jordmånen samtidigt som pH-värdet i marken höjs vilket gör att mossans växtförutsättningar försvinner. 

Applicera ProSoil GreenCare Mossa på de delar av gräsmattan som har problem med mossa.

  • Långtidsverkande gräsnäring som snabbt avlägsnar mossa, effekten märks redan efter några dagar
  • Miljövänlig naturprodukt med koncentrerad humus- och fulvosyra, helt fri från gifter
  • Mer effektiv än produkter med järn eller järnsulfat eftersom mossan inte kommer tillbaka efter behandling
  • Reducerar urlakning och luckrar jordmånen
  • Ökar gräsets förmåga att ta upp näring

Användning Prosoil GreenCare Mossa säljs i pulverform. Blandas med vatten precis innan den vattnas ut med vattenkanna på de områden som är angripna av mossa.

Räcker till ca 150-200 kvm gräsmatta.

Efter behandling När mossan är avlägsnad behöver även den här delen av gräsmattan behandlas med fullgödsel. Använd med fördel EcoFarma Gräsnäring. Gräsnäringen innehåller alla väsentliga näringsämnen gräset behöver samt humusämnen som stimulerar gräsets rottillväxt och förmåga att ta upp näringen.