Garanti & reklamation

Reklamation

Reklamation i butik:

Reklamationer kan göras utan kostnad i alla Granngårdens butiker. Det gäller oavsett om du köpt din produkt i butik, på granngården.se eller via vår kundtjänst per telefon. Ta med en kopia av fakturan eller orderbekräftelsen till butik.

Skicka tillbaka reklamation:

Registrera din reklamationsförfrågan via reklamationsformuläret nedanför. När vi tagit emot och hanterat ditt ärende återkopplar vi med hur du skickar tillbaka reklamationen. 

Reklamationsformulär >

Reklamationsrätt för konsumenter gäller i enlighet med konsumentköplagen. Den ger rätt att få produkten reparerad vid produktionsfel eller annan brist hos produkten.Tidsfristen för reklamation är normalt två år från köptillfället, men kan variera beroende på avtal vid köp. Granngården lämnar totalt 3 års reklamationsrätt, varan 1 år omfattas av garanti. Varor som inte är rengjorda tas inte emot. Vid reklamation av elartiklar som ska installeras av behörig elektriker ska alltid installationsintyg (utfärdat av behörig installatör) bifogas. Följ de instruktioner som medföljer varan.

Läs mer om garanti och reklamation i våra köpvillkor.

Reklamation av levande växter

Levande växter kan reklameras i fall där plantan är felmärkt (dvs. kunden får fel sort etc.), plantan har fysiogena skador (intorkad, torra rötter, brända blad, emballageskador, felhantering etc.) samt om plantan har drabbats av sjukdomar och skadedjur. Reklamation av växter görs enbart via vår kundtjänst och inte i fysisk butik. Vänligen fyll i reklamationsformuläret och kontakta kundtjänst för vidare hjälp.

Har något annat gått fel?

Om något annat har gått fel som du önskar kontakta oss om så tar vi tacksamt emot dina synpunkter. Läs mer om hur du lämnar klagomål och synpunkter här.

Smakgaranti 

Hur fungerar smakgarantin på foder?
På Granngården har vi smakgaranti på allt hund- och kattfoder. Lämna in ditt foder och visa upp orderbekräftelse/kvitto i närmsta Granngården-butik och du får välja en ny säck till samma värde eller få pengarna tillbaka.

Smakgarantin gäller om:

  • Din hund eller katt inte tycker om fodret
  • Minst 75 % av innehållet är kvar i förpackningen
  • Fodret lämnas tillbaka inom 30 dagar från inköpsdatum
     

Skyddsgaranti

Din säkerhet är viktigt för oss på Granngården. Därför har vi en skyddsgaranti som innebär att vi alltid frågar dig som kund om du har skyddsutrustning när du köper en motorsåg av oss. Om vi skulle glömma att fråga så får du en uppsättning skyddutrustning utan kostnad (jacka, byxa, hjälmpaket och skyddsstövel).

Garantin gäller vid pågående köp och kan inte avropas efterhand. 

Skyddsgarantin gäller om:

  • Du köper en motorsåg över disk i en av våra butiker.
  • Du hämtar ut en e-handelsorder innehållande en motorsåg i någon av Granngårdens butiker. 

Obs. att skyddsgarantin inte gäller vid köp av tillbehör som motorsågkedjor, motorsågssvärt etc.