Gå till huvudinnehållet

Fröer Nelson Garden Så Året Runt Kruktomat Tiny Tim

Lättodlad kruktomat som ger riklig skörd av små tomater med söt smak, perfekt för odling i fönster, växthus eller utomhus i skyddat läge.

Egenskaper

Tiny Tim är en lättodlad tomatsort som passar bra för odling i kruka på balkong, i fönsterkarm, växthus eller utomhus i skyddat läge. Sorten ger riklig skörd av små tomater med söt smak som kan börja skördas ungefär 3 månader efter sådd.

Tomatplantan trivs i näringsrik, väldränerad jord och ska vattnas regelbundet. För att gynna fruktsättningen kan du ruska lätt på blomklasen. Skotten i bladvecken, de sk "tjuvarna", ska inte tas bort på Tiny Tim tomat.

Förodla i såjord inomhus och använd växtbelysning. Låt gro i rumstemp och ställ sedan svalare. Plantera om till en per kruka i gödslad jord när plantorna kan hanteras.

Odlingsanvisningar

Växtläge: Sol

Plantavstånd: 50 cm

Radavstånd: 50 cm

Sådjup: 0,5 cm

Så året runt!

Så Året Runt är ett frösortiment från Nelson Garden där sorterna valts ut av odlingsprofilen Sara Bäckmo som driver Nordens största trädgårdsblogg. Med särskilda odlingsanvisningar för varje säsong – vår, sommar, höst och vinter – blir det enklare för fler att odla mer!

Vår - Förodla plantor under våren. Så glest i såjord. Sätt 1 planta/kruka i gödslad jord när de är stora nog att hantera. Ställ ut krukan när lägsta nattemperatur är över 8°C, i växthus eller ute i skyddat läge. Krukan kan också behållas i köket. Använd växtbelysning vid tidig sådd.

Sommar - Det går att förodla nya plantor under sommaren. Så glest i såjord. Sätt 1 planta/kruka i gödslad jord när de är stora nog att hantera. Ställ ut krukan i växthus eller ute i skyddat läge. Krukan kan också behållas i köket.

Höst - Så några frön under hösten för en liten skörd av innetomater under vintern. Så glest i såjord. Sätt 1 planta/kruka i gödslad jord när de är stora nog att hantera. Behålla krukan i köket. Använd växtbelysning.

Vinter - Så några frön under vintern för en liten skörd av innetomater under våren. Så glest i såjord. Sätt 1 planta/kruka i gödslad jord när de är stora nog att hantera. Behålla krukan i köket. Använd växtbelysning.

  • Perfekt för odling i fönsterkarm, växthus eller skyddat läge ute
  • Lättodlad! Första skörden ca 3mån efter sådd
  • Ska inte tjuvas

Nelson garden

Nelson Garden är en av marknadens ledande aktörer inom trädgårdsredskap och trädgårdstillbehör. Även hydroponisk odling inomhus är ett allt mer populärt sortiment.